Αναλογικά με την ευθύνη

26/09/2012 - 14:23

Καταργήθηκε η συνδικαλιστική σύνταξη! Κερδίζουμε τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Εμπρός, ραγιά, πανηγύρισε! Τα οικονομικά της χώρας ανορθώνονται! Δώσε και συ κάτι απ’ το μισθό και τη σύνταξή σου! Ας είναι πολύ μικρή.

Καταργήθηκε η συνδικαλιστική σύνταξη! Κερδίζουμε τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Εμπρός, ραγιά, πανηγύρισε! Τα οικονομικά της χώρας ανορθώνονται! Δώσε και συ κάτι απ’ το μισθό και τη σύνταξή σου! Ας είναι πολύ μικρή.

Δε βλέπεις. Μπαίνει επιτέλους τάξη. Κόπηκε η συνδικαλιστική σύνταξη! Αυτό το «μεταξικό» κατάλοιπο.

Με τέτοια φούμαρα, αντί να αποκοιμίζουν, όπως νομίζουν, τον κόσμο, τον εξαγριώνουν. Παίρνουν μέτρα για να ξεπεραστεί η κρίση με γνώμονα το αν θα περάσουν αυτά απ’ την τρόικα και τον κόσμο, αδιαφορώντας στην ουσία για την κοινωνική δικαιοσύνη και προπαντός για την κοινωνική ευθύνη στη δημιουργία της κρίσης, ξεχνώντας ότι αυτοί οι ίδιοι χρόνια τώρα έστηναν το μηχανισμό καταστροφής μας. Ποιοι κέντριζαν, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τα αφηνιασμένα άτια, τους συνδικαλιστές, για να ανατρέψουν τα πάντα; Ποιοι πότιζαν, όταν ήταν στην κυβέρνηση, με το όπιο του χρήματος και της εξουσίας (αυτοί στην κυβέρνηση, οι συνδικαλιστές στην εξουσία) τα χαριτωμένα πουλαράκια για να εξασφαλίζουν την ησυχία τους και όσο γίνεται μεγαλύτερη μακροημέρευση στους θρόνους τους; Τώρα τάχατες τους τιμωρούν για κοινωνική δικαιοσύνη. Στάχτη στα μάτια μας.

Ποιοι διασπάθιζαν το δημόσιο χρήμα στους μεγαλοεργολάβους για την εύνοια των Μ.Μ.Ε.; Ποιοι εξαγόραζαν ψήφους με αλόγιστες και χωρίς περιεχόμενο παροχές; Σύνταξη στους αντιστασιακούς! Ποιους αντιστασιακούς; Σ’ αυτούς που τραυματίστηκαν; Στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν; Όσων οδηγήθηκαν σε φυλακές ή στρατόπεδα συγκέντρωσης; Αν ήταν έτσι, θα χειροκροτούσαν όλοι. Απλά σε όσους λόγω της αριστεροσύνης τους, τους έκλειναν το μάτι. Αλήθεια, γιατί δε δόθηκε η σύνταξη σε όσους πολέμησαν στην Αλβανία; Αυτοί υπέφεραν λιγότερο;

Ποιοι επέτρεψαν να στήνονται πάρτυ με το χρήμα απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση; Στα πανεπιστήμια, στους συνεταιρισμούς. Ποιοι άνοιξαν πόρτες και παράθυρα στους φοροφυγάδες; Ποιοι έμπαιναν «μέσον» για να δοθούν οι αναπηρικές συντάξεις; Ποιοι γέμισαν τη Βουλή με τα σόγια τους; Και χίλια δυο άλλα.

Και τώρα κάθε τρεις και μία ρίχνουν και μια βόμβα για να χει ο κόσμος έγνοιες στο κεφάλι του. Μειώνονται οι αποδοχές κρατικών αξιωματούχων από πέντε χιλιάδες οχτακόσια σε πέντε χιλιάδες ευρώ (τους καημένους, θα βρομίσει το στόμα τους από την πείνα)! Τριάντα τέσσερα ονόματα πολιτικών που πλούτισαν παράνομα. Δυο χιλιάδες ονόματα που έβγαλαν χρήματα στην Ελβετία. Μπουχτίσαμε σε αριθμούς ονομάτων και δις, αλλά δε βλέπουμε ονόματα και προπαντός «δις» να επιστρέφουν στο δημόσιο κορβανά. Όπως πάμε, ο συμπαθής Άκης θα γίνει ήρωας που τον θυσίασε το σύστημα για να εξαγνιστεί.

Όταν θέλετε να εξαγνιστείτε άρχοντες πολιτικοί (όλοι έχετε ανισότιμα μιαστεί), αρχίστε απ’ τον εαυτό σας. Να μπείτε αναλογικά στη θέση του άνεργου και του φτωχού. Αυτού που φταίει το ελάχιστο για την κατάσταση που έχουμε φτάσει. Αυτού που υποφέρει. Να υποφέρετε και σεις. Κανένας να μην παίρνει μισθό ή σύνταξη πάνω από δυο χιλιάδες ευρώ. Να καταργηθεί άμεσα η βουλευτική σύνταξη (και όλων των αιρετών) και να προσμετρηθούν τα χρόνια της στην όποια άλλη σύνταξη παίρνουν ή στο βοήθημα της κοινωνικής πρόνοιας, αφού κάποιοι - όπως γράφεται - είναι ανεπάγγελτοι και πιθανόν ανασφάλιστοι. Να ζοριστούμε όλοι για να βγούμε απ’ τη δεινή θέση στην οποία ήρθαμε.

Ο κόσμος δε θέλει ούτε νέο Γουδί, ούτε φυλακές. Ο κόσμος θέλει να νιώσει ότι και αυτοί που τον έφεραν σ’ αυτήν τη θέση, υποφέρουν μαζί του. Τότε θα βγει στους δρόμους με το κεφάλι ψηλά και την ελπίδα στα μάτια του. Ναι, κάναμε όλοι λάθη και πληρώνουμε και υποφέρουμε. Αλλά να πληρώνουμε και να υποφέρουμε σύμμετρα, αναλογικά με την ευθύνη. Όσοι έφταιξαν πολύ, να πληρώσουν πολύ και όσοι έφταιξαν λίγο, να πληρώσουν λίγο.

Τότε οι κοινοβουλευτικές φούσκες της εθνικοφροσύνης στα δεξιά και του εκμαυλιστικού λαϊκισμού στα αριστερά θα ξεφουσκώσουν. Και ο ελληνικός λαός θα πολεμήσει ειρηνικά για να ξαναστήσει την Ελλάδα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey