FOLLOW US

Άρθρα

Αυτή η κυβέρνηση έχει να διανύσει πάλι το γνωστό μονόδρομο σωτηρίας για να υλοποιήσει τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου να πάρουμε την καθυστερούμενη δόση του δάνειου.

Αυτή η κυβέρνηση έχει να διανύσει πάλι το γνωστό μονόδρομο σωτηρίας για να υλοποιήσει τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου να πάρουμε την καθυστερούμενη δόση του δάνειου.

Πρέπει να κάνει ανατροπές, να ανασυγκροτήσει το κράτος με μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, να το κάνει πιο μικρό, πιο ευέλικτο και πιο λειτουργικό, πιο ανθρώπινο, έτσι όπως τώρα προτείνουν ο εκ δεξιών εταίρος της σημερινής κυβέρνησης αρχηγός τού ΠΑΣΟΚ και ο εξ αριστερών μετριοπαθής εταίρος με τις κόκκινες γραμμές, με το ιδιαίτερο αίσθημα εθνικής ευθύνης για την προστασία της κοινωνίας.

Πρέπει η κυβέρνηση αυτή να σώσει την οικονομία, κάνοντας περιστολή κυρίως των δημοσίων δαπανών και αποκρατικοποιήσεις, να κάνει με έργα και όχι με λόγια το νοικοκύρεμα των υπηρεσιών του κράτους, και το πιο σημαντικό, είναι να πραγματοποιήσει αυτό που οι πάντες εξαγγέλλουν προεκλογικά, ότι θα πατάξουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή.

Πρέπει το περίφημο σε κάθε κυβέρνηση πολυπρόσωπο και παράλληλα απρόσωπο οικονομικό επιτελείο να μην εξαγγέλλει άλλα προεκλογικά και άλλα να υλοποιεί μετεκλογικά, ως κυβέρνηση, με απίθανες και περιέργειες κοινωνικοοικονομικές προτάσεις, ατέλειωτες συσκέψεις και αμέτρητες μελέτες, ενώ αυτές τις εξαγγελίες των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης δεν μπορεί να καταλάβει ο άμεσα ενδιαφερόμενος φορολογούμενος πολίτης, ο όποιος αισθάνεται μόνο την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου από τα σκληρά μετρά, ενώ αντιλαμβάνεται την αγωνία και τη σύγχυση που βρίσκεται η κυβέρνηση για να μαζέψει τα 11,5 δισ., ώστε να γίνουμε ειλικρινείς και αξιόπιστοι προς τους εταίρους δανειστές μας, εκτελώντας τα προσυμφωνημένα και επιβαλλόμενα από την τρόικα μέτρα, τα οποία είναι μονόδρομος για την παραμονή μας στη ζώνη του Ευρώ. Αυτό το σύνολο των ενεργειών είναι η προτεραιότητα του κυβερνητικού έργου της εκλεγμένης τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία δεν έχει άλλα χρονικά περιθώρια λόγω του πολιτικού συμπιεσμένου χρόνου για αναβολή ή παράταση, ώστε να πάρουμε τη δόση από τη δανειακή σύμβαση, γιατί τα ταμεία του κράτους είναι άδεια.

Ο απλός πολίτης αντιλαμβάνεται ότι στην κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας όλο το πολιτικό προσωπικό είναι σα να είναι ανεκπαίδευτο και άπειρο, και νομίζουν οι πολίτες ότι οι πολιτικοί μας ζουν εκτός καθημερινότητας, διότι η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις και κάνει χειρισμούς πάντοτε σε κρίσιμες εν θερμώ στιγμές, με βάση τους οικονομικούς πειραματισμούς που θέλουν οι εταίροι μας, λόγω της συμμετοχής της χώρας στην Ε.Ε.. Με βάση τις αρχές, τους κανόνες και τις λογικές της τρόικας, με πρότυπο την οικονομία λιτότητας που επιβάλλουν οι ισχυροί στην Ευρωζώνης.

Τα τελευταία πέντε χρόνια είμαστε διαρκώς σε εμπόλεμη οικονομική κατάσταση, μπροστά σε εθνική καταστροφή, λόγω της οικονομικής κρίσης, γιατί άλλα μας έλεγαν από την Ευρωζώνη και άλλα κάναμε εμείς στη χώρα μας.

Για τα δύσκολα η απάντηση προς το λαό ήταν από τις κυβερνήσεις σωτηρίας πάντα μία, τέτοια που ήταν το Φεβρουάριο, είναι και σήμερα: τα διλήμματα και ο μονόδρομος που μας ανοίγουν οι εταίροι μας για τη σωτηρία μας.

Αυτό είναι καταγεγραμμένο ιστορικά ως πολιτική ανικανότητα των τελευταίων κυβερνήσεων, γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν ευρωπαϊκό κράτος με αξιοπιστία και συνέπεια στα ερείπια ενός ρουσφετολογικού πελατειακού κράτους - που χρόνια έκτισαν οι δύο κυβερνητικοί σημερινοί εταίροι. Έτσι, καταφεύγουν σε εύκολες λύσεις, που αποκαλούν «θυσίες των νομοταγών πολιτών», όπως είναι οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, η επιβολή φόρων, η αύξηση των τιμών των αγαθών επιβίωσης, διαλύοντας την κοινωνική συνοχή, κλείνοντας επιχειρήσεις και δημιουργώντας στρατιές ανέργων που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες από την οικονομική κρίση, ενώ αντιλαμβάνονται ότι η ύφεση μεγαλώνει και δημιουργείται περαιτέρω ανεργία, εξαθλιώνοντας τη μεσαία κοινωνική τάξη.

Αυτή η κυβέρνηση, χωρίς να το επιδιώκει, βρίσκεται με αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζει, απέναντι πάλι στην κοινωνία, αν και προσπαθεί να είναι κοινωνικά δίκαιη. Γιατί προεκλογικά έδιναν ελπίδες στους αγανακτισμένους πολίτες που τώρα ως τρικομματική κυβέρνηση κατάλαβαν ότι αδυνατούν να υλοποιήσουν. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιδράσει στα μέτρα όπως προεκλογικά πίστευαν, και να χειριστεί ισοδύναμα που έχει πιθανόν βρει.

Γιατί η πολιτική που θέλει να εφαρμόσει, είναι σχεδιασμένη από τους εταίρους δανειστές μας, που την επέλεξαν, και συμφώνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις σωτηρίας Παπανδρέου, Σαμαρά και Παπαδήμου για να μείνουμε στο Ευρώ, εξασφαλίζοντας πρώτα τα συμφέροντα των εταίρων δανειστών μας και μετά την ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Ο πολίτης πρέπει να επανακτήσει εμπιστοσύνη προς την εκλεγμένη κυβέρνηση και να νιώσει ότι πια δεν τον κοροϊδεύουν και ότι θα υπάρξει - έστω σε βάθος χρόνου… όπως λένε - αξιοκρατία, κοινωνική, δικαιοσύνη, πρόνοια, σωστή παιδεία και σοβαρό σύστημα υγείας… Επιτέλους κοινωνικό κράτος, γιατί δεν μπορούν οι ελληνικές οικογένειες να έχουν συνεχώς το βιοτικό τους επίπεδο κάτω από το μηδέν και να βρίσκονται διαρκώς σε κρίσιμες στιγμές και σε μονόδρομους χωρίς γυρισμό… Τέλος, σε όλους είναι πλέον γνωστό ότι για να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του ζωογόνου δανείου, πρέπει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να επιβεβαιώσουν και να τιμήσουν τις υπογραφές των αρχηγών τους που ήδη έχουν βάλει ως συγκυβερνήτες αντιπολιτευόμενοι με μνημονιακές αρχές στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Επίσης, άμεσα πρέπει να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της εκλεγμένης κυβέρνησης συνευθύνης για την πρόοδο, την εκτέλεση και υλοποίηση των συμφωνηθέντων υποχρεώσεών μας για τη δανειακή σύμβαση και την επόμενη δόση, γιατί εάν δεν είσαι τυπικός, σοβαρός, αξιόπιστος και ειλικρινής στις υποχρεώσεις σου ως εταίρος, τότε δανεισμός δε γίνεται. Άρα δεν μπορούμε να ζήσουμε ως χώρα, αφού ζούμε μόνο (!) με δανεικά, ενώ έχουμε πάρει 340 δισ., όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, που είναι για την επιβίωση και τη σωτηρία της χώρας, καθώς και για την πληρωμή των τόκων! Το σενάριο της ανάκαμψης και ανάπτυξης, όπως λένε, μέσα από αυτά τα δανεικά, ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης…

Η κυβέρνηση πρέπει να έχει ουσιαστική και όχι θεωρητική αυτοτέλεια και αυτοδυναμία στη διακυβέρνηση της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη. Και όχι το κυβερνητικό έργο να σχεδιάζεται, να επιβάλλεται και να καθοδηγείται με ειδική ομάδα κρούσης και από λογιστές και τεχνοκράτες της τρόικας, της οποίας η έκθεση έλεγχου συνέπειας και πειθαρχίας της δημοσιονομικής προσαρμογής σηματοδοτεί και την εκταμίευση της δόσης του δανείου για την επιβίωσή μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ενέδρα Στο σταθμό του Μονάχου; »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top