Σε βάθος χρόνου

29/08/2012 - 14:53

Το νέο πολιτικό πείραμα τρικομματικής διακυβέρνησης της χώρας είναι πραγματικότητα, η νέα κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα της ανομοιογενούς ιδεολογικής συνύπαρξης τριών κομμάτων που την σχημάτισαν και την στηρίζουν μέσα από ένα προγραμματικό πλαίσιο σε εθνικό επίπεδο, που συνυπέγραψαν αυτά τα ανόμοια πολιτικά κόμματα για να σώσουν την Ελλάδα!

Το νέο πολιτικό πείραμα τρικομματικής διακυβέρνησης της χώρας είναι πραγματικότητα, η νέα κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα της ανομοιογενούς ιδεολογικής συνύπαρξης τριών κομμάτων που την σχημάτισαν και την στηρίζουν μέσα από ένα προγραμματικό πλαίσιο σε εθνικό επίπεδο, που συνυπέγραψαν αυτά τα ανόμοια πολιτικά κόμματα για να σώσουν την Ελλάδα! Εδώ τελείωσαν οι φιλοδοξίες των πολιτικών για την εξουσία και ήρθε η ώρα της αλήθειας απέναντι στις θυσίες και την εξαθλίωση των πολιτών. Είναι αυτή η περίοδος που ο οικονομικός αυτός αλλοπρόσαλλος πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στον όποιο έχει εμπλακεί και η χώρα μας με χιλιάδες θύματα και τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Ένα είναι το ζητούμενο και έχει άμεση σχέση με την ανακούφιση του λαού από την παράλογη λιτότητα, διότι αυτό πίστεψε από τις μεγαλοστομίες που προεκλογικά έλεγαν, χωρίς βέβαια και οι ίδιοι να το πιστεύουν, ότι άμεσα μπορούν να δώσουν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, αγνοώντας ότι τα πάντα σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης εδώ στην Ελλάδα γίνονται σε βάθος χρόνου! Σε βάθος χρόνου… με τα «θα», με συγκρούσεις, με σκληρές μάχες, ίσως, πιθανόν, μπορεί, με λόγια, σχεδιασμούς, προγράμματα με δανειακά, επαναδιαπραγμάτευση και τα περίφημα ισοδύναμα που πολύ δύσκολα μπορεί να πείσουν τους φοβισμένους και αγανακτισμένους πολίτες, είναι δυνατόν να ξεφύγουμε κάποτε με αυτή την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τη δυστυχία, τη μιζέρια, την απογοήτευση, την ανέχεια, την ανεργία, τη φτώχεια. Οι λύσεις πιθανόν να είναι εύκολες, αλλά χρειάζεται δουλειά. Θα κάνουν αποκρατικοποιήσεις, θα φέρουμε επενδυτές και θα κάνουμε θέσεις εργασίας… Όλα αυτά με σχέδια, λόγια και πολλή δουλειά. Μετά θα ανοίξει ο δρόμος πλέον που θα μας οδηγήσει προς την ανάπτυξη… και αυτό ασφαλώς… σε βάθος χρόνου και σε ορίζοντα τετραετίας, ενώ ο πολύς κόσμος, άνεργος, θα χρειάζεται φιλανθρωπία, αλληλεγγύη, κοινωνικά συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία.

Αυτή η κυβέρνηση συνευθύνης και σωτηρίας, όπως προεκλογικά την αποκαλούσαν, είναι σε πρωτοποριακό πειραματικό σχεδιασμό τριών κομμάτων, που δυστυχώς πολύ δύσκολα θα βρουν τον απαιτούμενο βηματισμό ειλικρινούς συνεννόησης για την εκτέλεση του κυβερνητικού έργου. Βασικός σκοπός αυτής της κυβέρνησης είναι η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, αφού ως υπάκουοι εταίροι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τα σκληρά μετρά της μνημονιακής λιτότητας που έχουν υπογράψει οι δυο κυβερνητικές συνιστώσες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, και αυτό γιατί και αυτή η κυβέρνηση είναι εξαρτώμενη διοικητικά και οικονομικά από εταίρους δανειστές, διότι μας δανείζουν πάντα με δεσμεύσεις που πρέπει να εφαρμόσουμε.

Το κυβερνητικό αποτέλεσμα που είναι η σωτηρία της χώρας και των πολιτών, θα είναι ορατό από τους ταλαιπωρούμενους πολίτες σε βάθος χρόνου, ενώ το μήνυμα που έδωσε ο λαός είναι ότι δεν επιτρέπει σε αυτή την κυβέρνηση να έχει κανένα χρονικό όριο ανοχής για προσαρμογή στα σύγχρονα οικονομικά δεδομένα που έχουν συνθλίψει τη μεσαία κοινωνική τάξη και η οποία πρέπει άμεσα να φύγει από την οικονομική ασφυξία. Είναι επίσης φανερό ότι όλοι οι Έλληνες, ακόμα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θέλουν αυτή η κυβέρνηση, με τα οποία θετικά και αρνητικά στοιχειά, να επιτύχει στην αποστολή της, αφού έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά από την ετυμηγορία του λαού. Δυστυχώς, όμως, απίθανες κυβερνητικές αναταράξεις πριν ακόμα ξεκινήσει το κυβερνητικό έργο, αρχίζουν να προβληματίζουν το λαό και να διαπιστώνεται διάσταση απόψεων, υποσχέσεων, λόγων και έργων.

Η πολιτική της τηλεόρασης σε ολόκληρη την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο έχει να παρουσιάσει χιλιάδες ώρες πολιτικών διαλόγων αντιπαραθέσεων και ομιλιών με αναλύσεις και σκληρές κριτικές στα προγράμματα των κομμάτων του νέου δικομματισμού, ενώ τα πάντα προγραμματίζονται, όπως λένε οι κυβερνητικοί εταίροι αυτής της κυβέρνησης… σε βάθος χρόνου.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, του νέου πολιτικού τους μεγάλου αντιπάλου, ήταν και είναι το επίκεντρο των κομματικών αντιπαραθέσεων και μετεκλογικά, δυστυχώς τις περισσότερες φορές γελοιοποιούνται και οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι στα μάτια του κόσμου με τις ίδιες εκβιαστικές και προχειρότατες ερωτήσεις εντυπωσιασμού που έκαναν και κάνουν στους τηλεοπτικούς πολιτικούς αστέρες. «Θα ακυρώσετε το μνημόνιο; Πού θα βρείτε λεφτά την επομένη μέρα;» Λες και μπορεί στην οθόνη ο κάθε εκπρόσωπος κόμματος να δώσει σοβαρή απάντηση.

Η τηλεοπτική πολιτική σύνθεση των διαφόρων πάνελ ακόμη και σήμερα μπορεί να παρουσιάζεται ως προεκλογική συζήτηση, να εξελιχτεί σε μια πολιτική επιθεώρηση και να καταλήξει σε τραγωδία μέχρι και απαράδεκτες λεκτικές επιθέσεις μεταξύ των κομματικών εκπρόσωπων που προεκλογικά ορισμένες ελάχιστες αντιπαραθέσεις έχουν καταλήξει σε ξυλοδαρμό.

Είμαστε σε μετεκλογική περίοδο και στα τηλεοπτικά παράθυρα τα εξιδανικευμένα φερέφωνα των κομμάτων της συγκυβέρνησης έχουν δημιουργήσει εικόνες πολιτικής ανωριμότητας και ανεπάρκειας. Ο κάθε πολιτικάντης με περισπούδαστο ύφος δίνει λύσεις, καταγράφει καταστάσεις που αποφύγαμε ή που θα ζήσουμε και κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα ως λαϊκιστές και δημαγωγούς.

Πάντως, ένα είναι το θετικό, αυτούς που είχαμε ως πρωταγωνιστές προεκλογικούς διαφωτιστές στην τηλεόραση, έχουμε και μετεκλογικά να δίνουν πλέον λύσεις. Όμως ορισμένοι από αυτούς με το πάθος τους για το κόμμα, δεν μπορούν να διακρίνουν εάν είναι σε προεκλογικό η μετεκλογικό τηλεοπτικό παράθυρο και μας σερβίρουν πολιτικές σαλάτες διαφόρου ποιότητος και επικαλούνται επιτυχίες μετά από τις μάχες που θα δώσουν μέσα και έξω από την πατρίδα μας… ασφαλώς σε βάθος χρόνου, ενώ ο λαός περιμένει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey