«Κλικ» στο βυθό…

01/07/2012 - 05:56
Μέλη τού «Lesvos Scuba Oceanic Center» και της Καταδυτικής Ομάδας «Τρίτων» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μεταφέρουν το κοινό μέχρι τα βαθιά νερά του Αιγαίου, και όχι μόνο, στην έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας που θα φιλοξενείται μέχρι και αύριο Παρασκευή στο χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση παρουσιάζεται αυτή την εβδομάδα στο χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης. Μέλη τού «Lesvos Scuba Oceanic Center» και της Καταδυτικής Ομάδας «Τρίτων» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μεταφέρουν το κοινό μέχρι τα βαθιά νερά του Αιγαίου, και όχι μόνο, στην έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας που θα φιλοξενείται μέχρι και αύριο Παρασκευή.

Στην έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες τους ο Παναγιώτης Παπαδέλλης (που είχε εμφανιστεί στη ΦΕΜ και στο παρελθόν), ο Δημήτρης Καρυδάκης, ο Γιώργος Φιλιός, η Σιλβέν Γιακουμή, η Μαρία Σίνη και ο Έκτορας Γιούργης, άλλοι μέλη τού «Lesvos Scuba Oceanic Center» και άλλοι της ομάδας «Τρίτων» του Πανεπιστημίου. Ανάμεσα στα θέματά τους που παρουσιάζονται, περιλαμβάνονται μακρο- και μικροοργανισμοί, υποβρύχια τοπία, ψάρια και άλλες μορφές υποβρύχιας ζωής, καθώς και δύτες και ναυάγια, τόσο της Λέσβου όσο και άλλων θαλάσσιων σημείων του πλανήτη (Ερυθρά Θάλασσα, Μαλδίβες, Ισπανία, Μάλτα).

Με τις καλύτερες όλων

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, οι υποβρύχιοι φωτογράφοι, που ο καθένας εξ αυτών συνδυάζει την τέχνη της φωτογραφίας με τους σκοπούς για τους οποίους ούτως ή άλλως πραγματοποιεί καταδύσεις (εκπαίδευση, ερευνητικά προγράμματα κ.ά.), μίλησαν για την εμπειρία της υποβρύχιας φωτογράφισης και για τα ιδιαίτερα σημεία της που την κάνουν να ξεχωρίζει από την κλασσική φωτογραφία.
«Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται, είναι οι καλύτερες από αυτές που έχει τραβήξει ο καθένας μας τα τελευταία αρκετά χρόνια», είπαν οι συμμετέχοντες στην έκθεση, περιγράφοντας στη συνέχεια τι είναι αυτό που γοητεύει τον καθένα στην υποβρύχια φωτογραφία.


Με πολύ ενδιαφέρον το κοινό παρακολούθησε την παρουσίαση της δουλειάς κάθε ομάδας

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα «ξενάγηση στο βυθό», μέσω προβολής από την ομάδα «Τρίτων» για τη ζωή στη θάλασσα, ξεκινώντας από τα υποβρύχια τοπία και τους μικροοργανισμούς, περνώντας στα καρκινοειδή και τα μαλάκια και φτάνοντας μέχρι τα ψάρια και τις ιχθυοκαλλιέργειες.
Παρουσίαση της δουλειάς του σε διάφορα μέρη του κόσμου έκανε στη συνέχεια και ο Δημήτρης Καρυδάκης και το «Lesvos Scuba Oceanic Center».
«Η Φωτογραφική Εταιρεία, πάντα ανοιχτή, δίνει το χώρο της σε συνάδελφα πολιτιστικά σωματεία. Σκοπός και νόημα, άλλωστε, είναι το να συνεργάζονται μεταξύ τους για τον κοινό στόχο, που είναι η ανάπτυξη του πολιτισμού στο νησί μας», είπε μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος της ΦΕΜ, Στρατής Τσουλέλλης. «Οι φωτογραφίες των παιδιών ήταν εξαιρετικές και τεχνικά άρτιες. Χαιρόμαστε από αυτήν τη συνεργασία και ελπίζουμε να επαναληφθεί στο μέλλον.»
Η έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας στη ΦΕΜ θα είναι ανοιχτή σήμερα και αύριο, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey