H τρομοκρατία των πολιτικών... και των Μ.Μ.Ε.

04/07/2012 - 14:13

Τα μεγάλα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., είχαν δημιουργήσει ένα πελατειακό κράτος που θεωρητικά διαλύθηκε με την ετυμηγορία του λαού στις εκλογές της 6ης Μαΐου και που για πολλά χρόνια είχε προσφέρει, με συνένοχους και τους πολίτες, ένα ψεύτικο βιοτικό επίπεδο ευημερίας, όπου επικρατούσε η αναξιοκρατία, η σπατάλη, η φοροδιαφυγή και το ρουσφέτι.

Τα μεγάλα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., είχαν δημιουργήσει ένα πελατειακό κράτος που θεωρητικά διαλύθηκε με την ετυμηγορία του λαού στις εκλογές της 6ης Μαΐου και που για πολλά χρόνια είχε προσφέρει, με συνένοχους και τους πολίτες, ένα ψεύτικο βιοτικό επίπεδο ευημερίας, όπου επικρατούσε η αναξιοκρατία, η σπατάλη, η φοροδιαφυγή και το ρουσφέτι. Ο πολιτικός λόγος και διάλογος ήταν παροχές υποσχέσεων που δύσκολα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, ενώ είχαμε τη διόγκωση του κράτους, την αύξηση των κρατικών δαπανών. Το σημαντικό ήταν ότι αυτές οι πρακτικές ήταν αντίθετες προς τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις και την παρουσία της χώρας στην Ευρωζώνη.

Η τραγικότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι ότι επιβιώνει με δανεικά χρήματα, τα οποία οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις σπαταλούσαν χωρίς σωστό προγραμματισμό, χωρίς ανάπτυξη και παραγωγικότητα, με αποτέλεσμα η παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνεται προβληματική ενώ η είσοδος μας στην Ευρωζώνη και το κοινό νόμισμα, το Ευρώ, έγινε με ψεύτικα στοιχεία από την τότε αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν η αρχή του δράματος για τον ελληνικό λαό.

Ο λαός έμαθε μετά από 12 χρόνια ότι για να μπούμε στη ζώνη τού Ευρώ, μπήκαμε με ψεύτικα δημοσιονομικά στοιχεία και με δανεικά χρήματα, για να φτάσουμε σταδιακά στο τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο, αφού μετά από την κακοδιαχείριση των δανεικών αυτών, οι εταίροι δανειστές μάς επέβαλαν (με τη σύμφωνο γνώμη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και μετά με τη συγκυβέρνηση ή τη συνεργασία τής Ν.Δ.) την εφαρμογή της σκληρής λιτότητας των μνημονίων. Αυτοί που μέχρι σήμερα μας κυβέρνησαν, διέλυσαν το κράτος και μας διέσυραν ως ανειλικρινείς και αναξιόπιστους στους δανειστές μας μέσα στην Ευρωζώνη.

Τα κόμματα, μετά τη συντριβή τους από την ετυμηγορία του λαού στις 6/5, προσπάθησαν να αλλάξουν στάσεις και πολιτικές συμπεριφορές και μέσα από τα ερείπια αυτής της κομματικής δημοκρατίας, ο νέος δικομματισμός Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε κατά την προεκλογική περίοδο μια νέα μορφή εκβιαστικού πολιτικού λόγου, φόβου, διλημμάτων και καταστροφής. Στις δύο προεκλογικές περιόδους επεκράτησε η τρομολαγνία με κριτήριο τη δανειακή μας εξάρτηση και τα νέα πολιτικοκοινωνικοοικονομικά δεδομένα, όχι στη μόνο χώρα μας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα κόμματα τις εξουσίας προσπάθησαν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να υποσχεθούν στον προβληματισμένο λαό, δημιουργώντας ένα δίπολο ερωτήσεων: Παραμονή στην Ευρώπη και στο Ευρώ με ή χωρίς το μνημόνιο λιτότητας - ή πορεία προς τριτοκοσμική χώρα. Με αυτές τις υποσχέσεις και τα πολύ δύσκολα ερωτήματα θέλησαν να διεκδικήσουν πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας Το πολιτικό μας σύστημα σε αυτές τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις υπέστη σοβαρές κομματικές και κοινωνικές ανατροπές.

Ο λαός ζήτησε αλλαγές, ζήτησε κοινωνική δικαιοσύνη, σοβαρότητα. Δυστυχώς αντιμετώπισε όμως ένα κατεστημένο και παλαιοκομματικό σύστημα, που αντέδρασε επιθετικά, γιατί αυτοί που υπέγραψαν τη μνημονιακή δανειοδότηση γρήγορα διαπίστωσαν ότι δεν είναι συμβατή με τα ελληνικά δεδομένα, απ’ τη στιγμή που δημιουργεί κοινωνικές οικονομικές καταστροφές και διάλυση του κοινωνικού ιστού, με μεγάλη ύφεση, με ανεργία και σκληρά φορολογικά μέτρα. Αποτέλεσμα, πολύ γρήγορα το πολιτικό σύστημα και οι πολίτες να χωριστούν σε μνημονικούς και αντιμνημονιακούς. Αυτοί λοιπόν που εξυπηρετούν τις μνημονιακές μας δεσμεύσεις, έδειξαν ένα πρωτόγνωρο πάθος διαστρέβλωσης της αλήθειας, βάζοντας διλήμματα εξόδου από την Ευρώπη - δραχμή ή Ευρώ.

Και μετά από αυτά, η τραγικότητα της περιγραφής της επόμενης μέρας από τους μόνιμους κομματικούς πρωτοκλασάτους τηλεοπτικούς διαφώτιστες, τους δημοσιογράφους, και τα μεταγραφικά αποκτήματα της Ν.Δ., που έλεγαν ότι όταν δεν ψηφίσει ο κόσμος Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ τότε θα έχουμε καταστροφή της ήδη κατεστραμμένης χώρας. Ήταν εξοργιστικό και παράλληλα ανήθικο να ακούς περιγραφές από περιφερόμενους στα κανάλια μαυροκοστουμάτους πρώην υπουργούς τής Ν.Δ. για την επερχόμενη κόλαση, περιγραφές θρίλερ: περισσότερη φτώχεια και δυστυχία, εάν φύγουμε από το μνημόνιο τότε δε θα έχουμε χρήματα/τρόφιμα/πετρέλαιο/ρεύμα/φάρμακα - αναρχία/κλοπές.

Σε αυτόν τον αγώνα της κόλασης, είχαν συνοδοιπόρους και τους δημοσιογράφους σε ορισμένα κανάλια, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανέστατα πολιτικολογούσαν και τόνιζαν την επερχόμενη κόλαση, έτσι ώστε σε αρκετά τηλεοπτικά πάνελ, εκτός από τις επιθέσεις στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επικρατούσε ένα φοβικό σύνδρομο καταστροφής σχεδόν δευτέρας παρουσίας. Είναι φανερό ότι γνώριζαν ότι αυτά που λένε είναι ψέματα και ότι η καταστροφή και η διάλυση του κράτους πρόνοιας και της κοινωνικής δικαιοσύνης έχει έλθει στη χώρα μας - από την ανικανότητα αυτών που μας κυβέρνησαν και μας συγκυβέρνησαν -, γιατί έχουμε τώρα διαλυμένα νοσοκομεία και ελλείψεις φαρμάκων, αστέγους, ανέργους, συσσίτια και αναλήψεις χρημάτων από τις ελληνικές τράπεζες.

Ζήσαμε και ζούμε μια τηλεοπτική προεκλογική και μετεκλογική τηλεοπτική Δημοκρατία της τρομοκρατίας με διλήμματα, εκβιασμούς, που προσπάθησαν να χωρίσουν, να φοβίσουν, να πανικοβάλουν τον κουρασμένο, εξαθλιωμένο και απογοητευμένο λαό. Έτσι, με κριτήριο τα νέα πολιτικοκοινωνικοοικονομικά δεδομένα, όχι στη μόνο χώρα μας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατόρθωσαν να διεκδικήσουν στα πλαίσια της δημοκρατίας μας τη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι μια προσπάθεια πολύ δύσκολη, που έχει κριθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ένα μεταλλαγμένο δήθεν ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα, που δεν έχει μόνο γελοιοποιηθεί στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να δώσει λύσεις στην πατρίδα μας με αυτούς που δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν τις ουσιαστικές και βασικές υποχρεώσεις του μνημονίου με δημοσιονομικές και διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη δομή του κράτους, για ένα κράτος σοβαρό, ώστε να είναι ευρωπαϊκός εταίρος στην Ε.Ε. και όχι το αναξιόπιστο αποπαίδι αυτής, όπως έχουν καταντήσει τη χώρα μας αυτοί που μας κυβέρνησαν. Τώρα πια, βλέποντας την κατάντια της χώρας και τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, την ανεργία, την ανέχεια και τη φτώχεια από τη μνημονιακή πολιτική, αυτοί οι μνημονιακοί υποστηρικτές, παρά το φόβο που διέσπειραν στο λαό, ακόμα και τώρα ζητούν επαναδιαπραγμάτευση… Ενώ οι εταίροι... ίσως μας κοροϊδεύουν περιμένοντας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey