Δεσμεύομαι…

02/05/2012 - 14:10

Η ώρα της απόφασης είναι πλέον πολύ κοντά. Ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα θα σηκώσουν με την επιλογή τους το βάρος του μέλλοντός τους, της οικογένειάς τους, της περιοχής τους, του τόπου μας.

Η ώρα της απόφασης είναι πλέον πολύ κοντά. Ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα θα σηκώσουν με την επιλογή τους το βάρος του μέλλοντός τους, της οικογένειάς τους, της περιοχής τους, του τόπου μας.

Αυτήν τη στιγμή, νιώθω την ανάγκη ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας να θέσω ξεκάθαρα και δημόσια τις αρχές και τις αξίες μου, να διατυπώσω χωρίς υπεκφυγές αυτά για τα οποία αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ, να συστηθώ με ειλικρίνεια και σε όσους έχει τύχει να μη με γνωρίζουν από κοντά.

1. Η εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτα. Δεν περιορίζονται, δεν παραχωρούνται. Διαπραγματευόμαστε αλλά δεν ξεπουλάμε, συνεργαζόμαστε αλλά δεν υποδουλωνόμαστε.

2. Η Ελλάδα όχι απλώς ανήκει στην Ευρώπη, αλλά αποτελεί το θεμέλιο λίθο της ιστορικά και πολιτισμικά. Αυτό δεν το χαρίζουμε σε κανένα. Παραμένουμε στην Ευρώπη γιατί είναι το σπίτι μας και η περιουσία μας.

3. Η ασφάλεια του πολίτη και η πάταξη της εγκληματικότητας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.

4. Οι άνεργοι αποτελούν ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού και πρέπει να ενισχυθούν.

5. Το κοινωνικό κράτος, η δωρεάν παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλεια, αποτελούν ύψιστα αγαθά και δεν πρόκειται να συναινέσω με κανέναν τρόπο στην ισοπέδωσή τους.

6. Πιστεύω στις ευκαιρίες της ελεύθερης αγοράς, όχι όμως στους νόμους της ζούγκλας που κατασπαράσσεται ο αδύναμος και μη προνομιούχος. Πρέπει να υπάρξουν ευκαιρίες για την ελληνική επιχειρηματικότητα, με σεβασμό όμως του εργαζομένου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του.

7. Η νεολαία μας πρέπει να έχει τουλάχιστον τις ίδιες ευκαιρίες για μόρφωση, ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς της, εργασία και δημιουργία, με τις αμέσως προηγούμενες γενιές.

8. Η οικογένεια και η μητρότητα δεν μπορούν να αποτελούν στόχο περικοπών και περιορισμών. Πρέπει να ενισχυθούν και να ισχυροποιηθούν.

9. Η Τρίτη ηλικία δικαιούται μια αξιοπρεπή ζωή και μια σοβαρή περίθαλψη.

10. Τα Νησιά μας αποτελούν το πιο ισχυρό κομμάτι της Ελλάδας. Δεν υπάρχουν ξεχασμένα νησιά ούτε πολίτες Β΄ κατηγορίας.

11. Η συχνή και ασφαλής συγκοινωνία των νησιών μας δεν αποτελεί πολυτέλεια, είναι το αυτονόητο και το απαιτούμε με πειθώ και αγώνα τώρα.

12. Ο τουρισμός δεν αποτελεί προνόμιο κάποιων άλλων περιοχών. Έχουμε τη δυνατότητα και πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις να πάρουμε το κομμάτι που μας αντιστοιχεί. Με συμμετοχή στις διαφημιστικές καμπάνιες που κάθε χρόνο γίνονται στο εξωτερικό από τον ΕΟΤ, με συμφωνίες για προσέλκυση κρουαζιέρων, με ειδικό καθεστώς φορολόγησης, με κίνητρα για επενδύσεις.

13. Η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και η υλοποίηση χρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για δραστηριότητες όπως η αλιεία, η κτηνοτροφία, η πρωτογενής βιοτεχνική παραγωγή, είναι επιτακτική ανάγκη. Οι συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται σε όλους αυτούς τους τομείς, θα πρέπει επιτέλους να απολαύσουν το κομμάτι που τους αντιστοιχεί.

14. Η νεολαία μας πρέπει να μπορεί να μείνει εδώ. Πρέπει να μπορεί να απολαύσει στον τόπο μας ό,τι απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι νέοι αλλού.

15. Η φωνή του κάθε πολίτη της νησιωτικής Ελλάδας θα πρέπει να φτάσει δυνατά στην κεντρική εξουσία. Είμαι εδώ και θα είμαι για να ακούσω κάθε φωνή, κάθε άποψη, κάθε τάση. Δεν υπάρχουν χαρισματικοί και προνομιούχοι, δεν υπάρχουν «φωτεινοί παντογνώστες», με συλλογικότητα και κοινή προσπάθεια θα πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για όλα τα παραπάνω. Δεσμεύομαι ότι δε θα συναινέσω ποτέ σε οτιδήποτε έρχεται σε σύγκρουση με τις παραπάνω αρχές και αξίες και οποιαδήποτε προσπάθεια να τις παρακάμψει θα με βρει αντίπαλο.

Δεσμεύομαι ότι πρώτη μου προτεραιότητα είναι να σας αντικρίζω με ειλικρίνεια και εντιμότητα στα μάτια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey