Αφιέρωμα «μικρού μήκους» και διαγωνισμός ποίησης

01/07/2012 - 05:56
Ένα αφιέρωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και την παράλληλη δράση «SMS Poetry», διοργανώνει το Φεστιβάλ Ψηφιακού Βίντεο «Moving Frames 2010».
Ένα αφιέρωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Θεσσαλονίκης και την παράλληλη δράση «SMS Poetry», διοργανώνει το Φεστιβάλ Ψηφιακού Βίντεο «Moving Frames 2010», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Γενί Τζαμί και το Τσαρσί Χαμάμ της Μυτιλήνης, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.

Επιλέγοντας ένα καθημερινό πλέον μέσο, όπως το κινητό τηλέφωνο, τα μέλη της διοργανώτριας ομάδας, θέλουν να δώσουν την ευκαιρία και σε όλους τους εν δυνάμει δημιουργούς, να εκφραστούν ποιητικά μέσα από αυτό και να εξερευνήσουν πειραματικά, τις δυνατότητες που προσφέρει.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η δημιουργία μικρών ποιητικών μορφών με sms, μέσα από τη συντομία, τη μορφοποίηση των λέξεων, τον εμπλουτισμό τους με συντομογραφίες και τις οπτικοποιήσεις των χαρακτήρων, ακόμη και ο τρόπος που διαβάζεται ένα sms σε μια οθόνη κειμένου, μπορεί να καταλήξει σε μια διαφορετική ποιητική πρακτική.
Οι διοργανωτές καλούν, έτσι, όσους βλέπουν τα καθημερινά sms ως μια ευκαιρία ποιητικής έκφρασης, να στείλουν τις δημιουργίες τους στον αριθμό 0030 6936472292, γράφοντας το όνομά τους και τον τίτλο του ποιήματος (προαιρετικά), ακολουθούμενο από το κυρίως κείμενο.

Προϋποθέσεις και ημερομηνίες
Το θέμα είναι ελεύθερο. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί, το ποίημα να είναι 160 χαρακτήρες με κενά και να έχει συνταχθεί αποκλειστικά μέσω του κινητού τηλεφώνου και όχι να αποτελεί μια απλή μεταγραφή από έντυπο μέσο.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων μέσω sms, είναι η Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου. Τα ποιήματα που θα συλλεχθούν από τα κινητά τηλέφωνα, θα παρουσιαστούν σε όψεις του δημόσιου χώρου, που χαρακτηρίζονται από την έννοια της κίνησης, όπως για παράδειγμα ένα δρόμο, μια πλατεία, κ.ά. παράγοντας έτσι, πέρα από την επικοινωνιακή, και μια αισθητική εμπειρία.
Να σημειωθεί πως δεν ισχύει τελικά η θεματική «In - Formation» που είχε ανακοινωθεί αρχικά, αλλά το φετινό φεστιβάλ είναι ελεύθερο θέματος.
Τέλος, στα πλαίσια του διημέρου, διοργανώνεται και ένα αφιέρωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης, με προβολή των καλύτερων Animation που έχουν προβληθεί τα προηγούμενα χρόνια στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.
Όσοι ενδιαφέρονται για επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.movingframes.gr.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey