Μάγεψε το κοινό η Αγγελική Ιονάτου

01/07/2012 - 05:56
Για μία μοναδική συναυλία βρέθηκε στη Μυτιλήνη, η παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτρια, μουσικός και συνθέτης, Αγγελική Ιονάτου, με μουσική συντροφιά την Κατερίνα Φωτεινάκη. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Για μία μοναδική συναυλία βρέθηκε στη Μυτιλήνη, η παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτρια, μουσικός και συνθέτης, Αγγελική Ιονάτου, με μουσική συντροφιά την Κατερίνα Φωτεινάκη. Τη συναυλία, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, διοργάνωσε ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Λέσβου και το Ελληνικό Τμήμα μελών του Τάγματος Ιπποτών του Ακαδημαϊκού Φοίνικα, σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης.

Μετά από την επιτυχία που σημείωσε η σειρά συναυλιών το Μάρτιο του 2009 στο Παρίσι, η καλλιτέχνιδα τίμησε την πόλη μας, παρουσιάζοντας την καινούργια της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Νυχτερινός κήπος». Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στη Λυών και η πρώτη παρουσίαση του στην Ελλάδα, έγινε εδώ, στη Μυτιλήνη. «Ντύνοντας με τις μελωδίες της τους μεγαλειώδεις στίχους των θαυματοποιών του ποιητικού λόγου και όχι μόνο, ξενάγησε τους Μυτιληνιούς σε ένα νυχτερινό περίπατο, με συντροφιά τη μελωδία, την ποίηση, τη νοσταλγία…», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Λέσβου, Σοφία Τσιριγώτη.                                                   
Κατάμεστο από κόσμο, το Δημοτικό Θέατρο της πόλης υποδέχτηκε τις δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες, που με τις ζεστές τους φωνές ταξίδεψαν το κοινό σε άλλες εποχές. Μιλώντας για τη συναυλία, η κ. Τσιριγώτη σημείωσε: «Ήταν δύο πολύ ζεστές παρουσίες, με φωνές σαγηνευτικές, που μας φόρτισαν συναισθηματικά και μας ταξίδεψαν. Αυτή είναι άλλωστε και η ομορφιά της ποίησης. Χαρήκαμε ιδιαίτερα όμως, που εκτός από εμάς, το απόλαυσε ιδιαίτερα και ο κόσμος, μια και σχημάτισαν τις καλύτερες εντυπώσεις».

Γιορτάζοντας τη γαλλοφωνία
Τη μοναδική αυτή συναυλία διοργάνωσε ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Λέσβου, στα πλαίσια του εορτασμού της Γαλλοφωνίας, που ήταν στις 20 Μαρτίου. Όπως και κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος διοργάνωσε μία όμορφη εκδήλωση για τη μέρα αυτή, συνδυάζοντας αυτό που υποστηρίζουν οι αξίες της Γαλλοφωνίας.
«“Ας διεκδικήσουμε έναν καινούριο κόσμο”, είχε πει ο Γραμματέας της Γαλλοφωνίας, και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι μέσα από την τέχνη. Η τέχνη θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε τον κόσμο και βασισμένοι σε αυτή την άποψη, επιλέγουμε να διοργανώνουμε τέτοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι εξάλλου κι ένας ωραίος τρόπος να προσφέρουμε κάτι παραπάνω και στα παιδιά, να τους δείξουμε πράγματα που δεν γνωρίζουν», τόνισε η κ. Τσιριγώτη.

Τιμητικές διακρίσεις
Παιδί της διασποράς, η κ. Αγγελική Ιονάτου μπήκε βαθιά στην ποίηση. Γνώρισε τον Ελύτη, που της είχε ιδιαίτερη συμπάθεια, κι επισκεπτόταν συχνά τη γενέτειρά του. Έτσι, πριν μερικά χρόνια, προέκυψε η ανάγκη στην καλλιτέχνιδα να αγοράσει ένα σπίτι στους Πύργους Θερμής, το οποίο και ανακαίνισε. Πλέον νιώθει ότι έχει πατρίδα κι αυτή είναι η Λέσβος. Τι ποιο τιμητικό για τους κατοίκους της;
Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν και θέλοντας να την ευχαριστήσουν για την τιμητική της παρουσία στον τόπο μας, οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης και Θερμής, της απένειμαν τιμητικές διακρίσεις. Ο Δήμαρχος Θερμής, Δημήτρης Καμενής, την ανακήρυξε επίτιμο δημότη της Θερμής, ενώ ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Νάσος Γιακαλής, της παρέδωσε το μετάλλιο της πόλης.
Η συγκίνηση της ίδιας, αλλά και του κόσμου ήταν φανερή.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι στη συναυλία που έδωσε η κ. Ιονάτου στη Μυτιλήνη, την κάλυψη του ήχου ανέλαβε ένας νεαρός Μυτιληνιός, ο Γιάννης Τσιριγώτης, που ολοκληρώνει στη Γαλλία τις σπουδές του ως μουσικός παραγωγός και ηχολήπτης. Ο νέος αυτός άνθρωπος, ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του και μάλιστα συνεργαζόμενος με μία σπουδαία καλλιτέχνιδα.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey