Ιστορίες της Ιγγλετέριας

01/07/2012 - 05:56
O δρόμος είχε την δική του ιστορία. Την έγραψε ο νομάρχης η αντινομάρχης και ο περιφερειάρχης. Έτσι χαρακτηρίσθηκε ως κύρια δημοτική οδός δρόμος κατάλληλος μόνο διά προπόνηση στον ανώμαλο δρόμο.
O δρόμος είχε την δική του ιστορία. Την έγραψε ο νομάρχης η αντινομάρχης και ο περιφερειάρχης. Έτσι χαρακτηρίσθηκε ως κύρια δημοτική οδός δρόμος κατάλληλος μόνο διά προπόνηση στον ανώμαλο δρόμο. Διά τους κάτω των 14 ετών η βάδιση επί της οδού χρειάζεται γονική συναίνεση, οι δε υπερήλικες καλόν είναι να συνοδεύονται από εθελοντάς του προγράμματος «Βοήθεια στους λόγγους και τα άγρια βουνά». Ως βατός δε διά οχήματα, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μόνο υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ουσιών ή παραταξιογόνων!

Η διαφορά μεταξύ των ως άνω αναφερομένων ουσιών είναι ότι οι πρώτες δεν έχουν συντελεστή δόμησης!

Επειδή η λεγομένη κύρια δημοτική οδός στο μεγαλύτερο μέρος της, λόγω στενότητος, δεν επιτρέπει την κίνηση οχημάτων αντιθέτου φοράς, θα είναι ο πρώτος στην Ελλάδα κύριος δημοτικός δρόμος one way road. Ελληνιστί μονόδρομος! Άλλη μια πανελλαδική πρωτιά της νομαρχίας Λέσβου!

Η νομαρχία μελετά το αν η μονοδρόμηση θα είναι Νεάπολη - Κράτηγος ή αντίθετα και οι αρμόδιες υπηρεσίες επιστράτευσαν όλο το στελεχικό δυναμικό διά να αποφασίσουν. Δημοψήφισμα διά το θέμα δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. Επί του πιεστηρίου με πληροφόρησαν ότι ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Νάσος Γιακαλής, πιέζεται από κυβερνητικούς παράγοντες, όπως μία ημέρα του έτους στον κύριο τούτο δρόμο επιτρέψει την αμφίδρομη κίνηση των οχημάτων, διά να δικαιολογεί ο δρόμος το όνομά του και να παίζουν οι δημότες «τα συγκρουόμενα»!

Βάστα, δήμαρχε! Παλιοζωή είναι, θα περάσει!

Η στήλη που έχει ζητήσει από τους αναγνώστες προτάσεις διά την ονομασία της οδού αυτής, σας κάνει γνωστό ότι προτιμά ονόματα ντόπιων ηρώων, επιστημόνων και καλλιτεχνών και όχι προτάσεις όπως η τελευταία: «Κύρια Δημοτική Οδός - Ο αγώνας διά τα νησιά μας τώρα δικαιώνεται». Διότι μπορεί νύκτωρ πολίτης επιστρέφων από την γιορτή του ούζου και διατελών εν ευθυμία, να σβήσει το «διά τα νησιά μας» και να αναγράψει «διά την πάρτη μας», ενέργεια που είναι άκομψη και αφήνει υπονοούμενα.

Στον αναγνώστη που επιθυμεί να προταθεί η νέα κύρια οδική αρτηρία ως υποψήφια διά γαλάζια σημαία, απάντησα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι η οδός δεν είναι παραλία λουομένων ουδέ καν παραλιακή. Εκείνος όμως επιμένει ισχυριζόμενος ότι τα έκαναν θάλασσα και το δικαιούνται!

Με αυτά και αυτά πέρασε σε δεύτερη μοίρα το LESVOS SHOP που μπαίνει μέσα κάθε μήνα 40.000 ευρώ. Μένει να απαντηθεί το ερώτημα αν μπαίνει μόνο του ή κάποιοι το βοηθάν και του δείχνουν τον δρόμο!

Η στήλη θα απουσιάσει τον Αύγουστο διά διακοπές και ζητά την κατανόησή σας.
Επιστρέφοντας θα σας παρουσιάσει τα εγκαίνια του ΙΚΑ με αποκλειστικές ειδήσεις.


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey