Ζητά ελέγχους από όλους τους φορείς

01/07/2012 - 05:56
Μια εκστρατεία κατά των εμπόρων πουλερικών που, όπως υποστηρίζει, δραστηριοποιούνται παράνομα στην πόλη της Μυτιλήνης και όχι μόνο, έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες η «Κιβωτός», που ζητά να γίνονται έλεγχοι από όλους τους φορείς.
Προσπάθειες της «Κιβωτού» κατά του παράνομου εμπορίου πουλερικών

Μια εκστρατεία κατά των εμπόρων πουλερικών που, όπως υποστηρίζει, δραστηριοποιούνται παράνομα στην πόλη της Μυτιλήνης και όχι μόνο, έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες η «Κιβωτός». Έχοντας κάνει ήδη καταγγελία στο ΣΔΟΕ, τη Δευτέρα τα μέλη της θα συναντηθούν με εκπροσώπους τού ΕΛΓΑ και κτηνιάτρους, ενώ θα απευθυνθούν και στο Λιμενικό, ζητώντας να γίνεται καλύτερος έλεγχος στους ζωέμπορους που αποβιβάζονται στο λιμάνι της πόλης.

Είναι πάνω από μία εβδομάδα που η «Κιβωτός» έκανε την πρώτη «κρούση» ενάντια στους εμπόρους πουλερικών που είχαν εγκατασταθεί με το όχημά τους δίπλα από τη μαρίνα της Μυτιλήνης. Υποστηρίζοντας πως πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα, προχώρησε σε σχετική καταγγελία στο ΣΔΟΕ και στο νομοκτηνίατρο, που από πλευράς τους ανέλαβαν επίσης δράση, πραγματοποιώντας ελέγχους.
«Όσοι έρχονται στο νησί μεταφέροντας πουλερικά συνήθως δεν έχουν και άδεια να τα πουλήσουν, ενώ συχνά τα ζώα που αναφέρονται στα χαρτιά τους, είναι διαφορετικά από αυτά που όντως μεταφέρουν», υποστηρίζει ο πρόεδρος της «Κιβωτού», Τέρπος Παπαθεοδώρου. «Δεν έχουν τα απαραίτητα παραστατικά και έτσι κάνουν ζημιά και στην ντόπια αγορά. Είναι εν ολίγοις παράνομοι και σε άλλα νησιά τούς απαγορεύεται η αποβίβαση από το πλοίο.»
Την ερχόμενη Δευτέρα, η «Κιβωτός» έχει κανονίσει να συναντηθεί με εκπροσώπους τού ΕΛΓΑ, καθώς και με κτηνιάτρους, προκειμένου να ζητήσει τη βοήθειά τους για το θέμα.
Αυτό που ζητούν τα μέλη της είναι να γίνεται καλύτερος έλεγχος από το Λιμεναρχείο, καθώς και η συμβολή όλων των αρμόδιων φορέων, ειδικά όσων έχουν δημόσια ευθύνη, που είναι και αυτοί που θα μπορέσουν να είναι πιο αποτελεσματικοί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey