Τα έτερα ημίσεα

01/07/2012 - 05:56
Το σημερινό κείμενο διαβάστε το απλώς ως έναν οδηγό επιβίωσης από τη μάχη των δύο φύλων, καθώς εστιάζει στους τύπους των ανδρών που επιβάλλεται να αποφεύγετε, κορίτσια.
Είναι πολλές οι φίλες κι ακόμη περισσότερες οι γνωστές μου εκεί κάτω στο νησί, που είναι ελεύθερες, εννοώ μόνες, και τα κορίτσια κάνουν ό,τι μπορούν για να πάψουν να είναι. Το σημερινό κείμενο διαβάστε το απλώς ως έναν οδηγό επιβίωσης από τη μάχη των δύο φύλων, καθώς εστιάζει στους τύπους των ανδρών που επιβάλλεται να αποφεύγετε, κορίτσια. Κι εσείς οι αρσενικοί, αν αναγνωρίζετε στους παρακάτω τύπους εγγενή σας χαρακτηριστικά, να χαρείτε, ξανασκεφτείτε το κι αλλάξτε τα.
Ο διανοούμενος: διοπτροφόρος συνήθως, εμφανισιακά ατημέλητος, αδιάφορος για το life style, ενίοτε παίζει και κιθάρα, ως εδώ το πράγμα αντέχεται. Διακρίνεται σε δυο υποκατηγορίες, τον επιστήμονα και τον απλώς κουλτουριάρη.
Ο πρώτος, ένεκα η κοινωνική αναγνώρισις (πτυχίο βλέπεις), κάνει την προσπάθεια να ενταχθεί σ’ αυτό τον κόσμο το μικρό, το μέγα: μόνο που συνήθως μπουρδουκλώνεται στα σκαλιά των νυχτερινών κέντρων κι άμα κατεβεί από την πίστα βεβαιώνεσαι ότι στο πανεπιστήμιο οι χοροί δε διδάσκονται! Επειδή κι ο ίδιος πιάνει το υπονοούμενο, αποφεύγει τις κακοτοπιές και σε ταράζει στις εκδρομές και στο ψάρεμα, στη φύση και στους «Πυξ Λαξ». Αν τον ερωτευτείτε, απλώς βάλτε στη ναφθαλίνη τα βραδινά σας κι αν τον δείτε πάνω στο καλάμι του ψαρέματος, ή χειροκροτείστε τον ή βάλτε το στα πόδια.
Ο δεύτερος αντλεί την εσωτερικότητά του από τις συναυλίες που πήγε, τα θέατρα που έπαιξε, τους δίσκους ακτίνας που άκουσε και από το δύστυχο τον Προυστ. Τι κι αν ο τελευταίος υπήρξε αστός με πατέντα. Ο ήρωάς μας θα σας ταράξει στην μπύρα και στην περισυλλογή! Εσείς δε θα κάνετε σχέση, συμπόσιο φιλοσοφικό θα έχετε κάθε μέρα, τυχερούλες! Μόνο θα συζητάτε. Κι όταν θα φτάσετε στην πράξη, θα εύχεστε να είχατε περιοριστεί στη θεωρία. Ο τύπος δεν το έχει. Με τίποτα! Είναι εξυπνάκιας, κριτικάρει ανηλεώς από τον πρωθυπουργό μέχρι το Σαββόπουλο κι από το σύγχρονο ευρωπαϊκό κινηματογράφο μέχρι την πολίτικη κουζίνα. Όλα τα ξέρει αυτός, κι αν τον αμφισβητήσετε, από τα ουρλιαχτά του θα καταλάβετε πως η κουλτούρα δεν παράγει ευγένεια. Αν τον ερωτευτείτε, δείτε τον σαν ένα μεταπτυχιακό. Μην ξεχάσετε να του ζητήσετε αποδεικτικό τίτλου σπουδών.
Ο λαϊκός, δημόσιος υπάλληλος: κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι ελεύθεροι, γιατί το είδος εκκολάπτεται σε αφθονία, επιπλέον δε δεν είναι και σε πρώτη ζήτηση. Νιώθει πως καταξιώθηκε με το μισθό, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει. Συνήθως κυκλοφορεί στον έξω κόσμο όπως κυκλοφορεί κάποιος μέσα στο σπίτι του, κι ως ένδυμα περιπάτου φορά ένα ανοιχτού χρώματος παντελόνι με πιέτες και πολύχρωμο πουκαμισάκι ξεσκονόπανο, στους τόνους του παντελονιού, τρομάρα του! Νομίζει τουλάχιστον πως τον έσκισε τον Αρμάνι! Χρησιμοποιεί ως ατάκες είτε διάσημες ατάκες που έγραφε τιμωρία στο λύκειο (τις πταίει;) ή στιχάκια από τραγούδια εθνικής («καληνύχτα, σε λατρεύω, αύριο πάλι»). Είτε σας ερωτευτεί είτε όχι, πρέπει να φαίνεται ότι έχετε λεφτά, προίκα, ρε παιδί μου, και μ’ αυτό δεν εννοώ την τιμή σας. Γιατί μυαλό δεν του περισσεύει κιόλας. Έχει αυτό το κουτοπόνηρο μονάχα. Αν του φανεί κάποια άλλη πλουσιότερη, έχει ντυθεί γαμπρός την προσεχή Κυριακή. Αν τύχει κι ερωτευτείτε τέτοιον τύπο, πρώτον, καλά να πάθετε, δεύτερον, μην ανησυχείτε: και να σας παρατήσει, θα σας ρίχνει δολοφονικές ματιές κι 20 χρόνια μετά που λέει ο λόγος. Αχ, κ. Πάγκαλε, έχετε κι εσείς τα δίκια σας για τους κοπρίτες, αλλά πού να τα βρείτε!
Έχω άλλους δυο - τρεις τύπους ανδρών να σας σχολιάσω, αλλά την επόμενη εβδομάδα, πάλι τέλειωσα τις λέξεις μου. Εν αναμονή.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey