Παν. Τσακύρης: «Τα Χριστούγεννα είναι συναίσθημα»

Χριστουγεννιάτικο Χωριό και πλήθος εκδηλώσεων στην Μυτιλήνη [Vid]

22/11/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 23/11/2022 - 12:06

Χριστουγεννιάτικο Χωριό και πλήθος εκδηλώσεων επιφυλάσσει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης για τους δημότες της Μυτιλήνης τον Δεκέμβριο που ακολουθεί.  

Μετά από μια δύσκολη περίοδο πανδημίας τα Χριστούγεννα στην Μυτιλήνη μεταφέρουν ξανά τα συναισθήματα προσφοράς και αγάπης μέσα από χρώματα, ήχους, γεύσεις και αρώματα.  

Η φωταγώγηση του δέντρου θα γίνει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ., προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα χρώματος και μουσικής για μικρούς και μεγάλους με την συνοδεία των Φιλαρμονικών του Δήμου Μυτιλήνης και της 98 ΑΔΤΕ, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι με τους ήρωες του Disney. Θα φωταγωγηθούν ακόμη Χριστουγεννιάτικα Δέντρα στην έδρα κάθε Δημοτικής Ενότητας, όπως είπε ο κ. Τσακύρης σε συνέντευξή του στο «Ε», ενώ τονίζοντας ότι τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά αναφέρθηκε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.  

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Τσακύρης

Η Κεντρική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό, θα γίνει την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 και πρωταγωνιστής θα είναι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που έρχεται για πρώτη φορά στη Λέσβο, με το σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών ΜΕTALLON υπό την διεύθυνση του Νίκου Χαλιασα και με την σύμπραξη της υψίφωνου Βάσιας Ζαχαροπούλου. Την ορχήστρα θα συνοδεύει η αντιπρόεδρος της κρατικής ορχήστρας. 

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό  

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα φιλοξενηθεί στον Δημοτικό Κήπο Μυτιλήνης με τους οικοδεσπότες να προσφέρουν γλυκίσματα και ροφήματα ενώ το καρουζέλ, το τρενάκι τα παιχνίδια που θα υπάρχουν θα κάνουν τις ημέρες των παιδιών πιο όμορφες. 

Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργεί το σπίτι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Ευγενία Κλειδαρά» με δώρα και δράσεις για παιδιά όπως αφήγηση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Προλαβαίνουμε;» της Ευδοκίας Κουρσουμπά, δανεισμός Χριστουγεννιάτικων βιβλίων, δημιουργία γλυκών όπως Χριστουγεννιάτικα Σοκολατάκια με τις υπεύθυνες της βιβλιοθήκης Αγγελική Σταματέλλη και Πηνελόπη Ζούρου, εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών με τις Μάγδα Δεδούση και Δέσποινα Γιαννάκα. 

Ακόμη στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα φιλοξενούνται ομάδες που διακρίνονται για την φιλανθρωπική τους δράση όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, η ΦΛΟΓΑ, η ΚΥΨΕΛΗ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού έχοντας δώρα για τους επισκέπτες με στόχο την ενίσχυση της δράσης τους.  

Πλήθος εκδηλώσεων 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις όπως ρεσιτάλ κιθάρας με τους Παναγιώτη Μάργαρη και Ευστράτιο Γιουσμά, Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με το Εθνικό Ωδείο Μυτιλήνης με τίτλο «Η μελωδία μέσα απ’ το Άστρο των Χριστουγέννων», «Χριστούγεννα με τους Πιανίssimo» και το χορευτικό της DANZA PASION, Παραδοσιακούς Χορούς από το Χορευτικό Τμήμα του Κέντρου Νεότητας, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τα τμήματα της Χορωδίας Animato.  

«Η εξαφάνιση του Άι Βασίλη», «Ο Αμερικάνος», «Ο Καραγκιόζης και οι Καλικάντζαροι», «Αποχαιρετώντας το 2022» είναι μερικές από τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις που προσφέρονται.  

Ακόμη θα γίνουν αρκετές αφηγήσεις παραμυθιών όπως «Πεφταστεράκι και Κοκκινοσταλίτσα» και «Ο μικρομικρούλης και Τσίου» από την εικονογράφο Κατερίνα Χονδρομπίλα, «Αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι» από την εκπαιδευτικό Έφη Σπαντίδη. 

Την δημιουργική απασχόληση και τις καλλιτεχνικές κατασκευές επιμελούνται, μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια των ημερών, το εργαστήρι Poliana - Exploring Art And Culture On Lesvos - Πολιτιστική Αναζήτηση Λέσβου, η Στέγη Θεοφίλου με την Κωνσταντίνα Τσακύρη, καθώς και οι Μάγδα Δεδούση και Ουρανία Χριστοδούλου.  

Οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις προσφέρονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ θα πραγματοποιηθούν και Party FUN FOR KIDS με την ομάδα της Εύης Αλεξανδρή στην αυλή των Χριστουγέννων.  

Παραμονή Χριστουγέννων  

Το πρόγραμμα, την παραμονή των Χριστουγέννων, περιλαμβάνει αφήγηση Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Η ιστορία των Χριστουγέννων» από την εκπαιδευτικό Έφη Σπαντίδη. Θα ακολουθήσουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και όλοι οι παραβρισκόμενοι θα τραγουδήσουν παρέα τα κάλαντα των Χριστουγέννων. 

Το ξωτικό Bong ετοιμάζει για τους μικρούς του φίλους μουσικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, ενώ η Μάρω Παπαδημητρίου θα επιμεληθεί της ζωγραφικής προσώπου, ενώ θα υπάρχει και δωμάτιο χριστουγεννιάτικης απόδρασης γεμάτο γρίφους.  

Στις 11:00 το πρωί η Φιλαρμονική του Δήμου Μυτιλήνης θα παιανίσει τα κάλαντα στην αγορά και στους δρόμους της πόλης. Μαζί το χορευτικό του Δήμου Μυτιλήνης θα χαρίσει δρώμενα με παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα που θα παρουσιάσουν στην κεντρική αγορά και στους δρόμους της πόλης με κατάληξη στην αυλή των Χριστουγέννων. 

Η έλευση του Άγιου Βασίλη  

Στις 30 Δεκεμβρίου ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του θα διασχίσει με την άμαξα του την αγορά της Μυτιλήνης και θα σταθεί στο Χριστουγεννιάτικο χωριό για να ακούσει τις επιθυμίες μικρών και μεγάλων και να χαρίσει δώρα στα παιδιά. Ακόμη θα πραγματοποιηθεί το Christmas zumba party με τα ξωτικά της Ειρήνης Χατζέλλη και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει facepainting, μαγικά μουσικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές και άλλα πολλά με το ξωτικό Bong. 

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023.  

«Αυτά τα τρία χρόνια παρά τα εμπόδια που συναντήσαμε λόγω κορονοϊού δεν αφήσαμε την φλόγα να σβήσει, ανεβάσαμε ψηλά τον πήχη με τις εκδηλώσεις που διοργανώσαμε, ενώ αυτά τα Χριστούγεννα τα αφιερώνουμε στα παιδιά, γιατί τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά», είπε ο κ. Τσακύρης και δεν παράλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συντελούν με την δουλειά τους στις εκδηλώσεις αυτές.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey