Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, μιλά για το νέο ΚΥΤ, τις διαφωνίες, την διάσπαση της ΔΕΥΑΛ και τις σχέσεις με την Δυτική Λέσβο

Χατζηγιάννης: «Οι θέσεις μας είναι αδιαπραγμάτευτες» [Vid]

29/12/2020 - 17:33 Ενημερώθηκε 30/12/2020 - 14:56

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, παραχώρησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, στην κάμερα του emprosnet.gr.

Ο κ. Χατζηγιάννης απαντά σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την δημιουργία του νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών, στους λόγους που συνετέλεσαν στην αλλαγή στάσης της Δημοτικής Αρχής Κύτελη από την θέση για καμία δομή στο «Ναι υπό προϋποθέσεις» και στις ενστάσεις που εξέφρασαν πρόσφατα με επιστολή τους τα μέλη της δημοτικής τους παράταξης, Παναγιώτης Βάλεσης, Εριφύλη Γιαννάκα, Συμεών Χαραλάμπους και Στρατής Δαγκλής.

Ο κ. Χατζηγιάννης τονίζει στις δηλώσεις τους ότι οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής Κύτελη, ως προς τη δημιουργία της δομής είναι αδιαπραγμάτευτες. Παράλληλα απαντά και στο ερώτημα για το πόσο επηρεάζει η αντίδραση αυτή των μελών την συνοχή της παράταξης.

Ακόμη σχολιάζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στο πλαίσιο εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων και στα προβλήματα που η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει.

Δεν θα μπορούσε να μην τεθεί ερώτημα και για την διάσπαση της Δημοτικής Επιχείρησης  Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λέσβου, η οποία έγινε όπως υποστηρίζει στο πλαίσιο εξορθολογισμού της λειτουργίας της επιχείρησης με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να συζητηθεί και στα Δημοτικά Συμβούλια Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, αφού απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει δρομολογηθεί ακόμη.

Τέλος ο κ. Χατζηγιάννης μιλά και για τις σχέσεις μεταξύ των δύο Δήμων, οι οποίες από τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν είναι οι καλύτερες δημιουργώντας όπως λέει προβλήματα συνεργασίας και ουσίας.

0:00, Νέα Δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

8:24, Συμπόρευση με άλλες δημοτικές παρατάξεις

9:30, Λειτουργία δημοτικού συμβουλίου στην εποχή του κορονοϊού

10:59, Διάσπαση της ΔΕΥΑΛ

12:29, Σχέσεις Δήμου Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey