Δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2022 αφού δεν υπήρξε απαρτία

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης [Vids]

24/02/2022 - 09:54 Ενημερώθηκε 24/02/2022 - 09:55

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης καθώς δεν υπήρξε απαρτία του σώματος, αφού παρόντες ήταν μόνο 16 ενώ 17 οι απόντες. Το θέμα της συνεδρίασης «Συζήτηση περί συμμετοχής στις κινητοποιήσεις της Περιφέρειας Β. Αιγαίου την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022». Το θέμα τέθηκε μετά από αίτημα 12 Δημοτικούς Συμβούλους, ωστόσο η Δημοτική Αρχή του Στρατή Κύτελη, η παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας» του Μιχάλη Μαμάκου και «Η Λέσβος όπως της Αξίζει» του  Παναγιώτη Ζαφειρίου δεν συμμετείχαν στην συνεδρίαση του οργάνου με αποτέλεσμα αυτή να μην πραγματοποιηθεί.

Δηλώσεις ON CAMERA

Χατζηγιάννης : «Προφανής η προσπάθεια των δημοτικών συμβούλων που συγκάλεσαν την συνεδρίαση να διχάσουν την κοινή γνώμη το Δήμο Μυτιλήνης και τους Δημότες»

 

Χιωτέλλη: «Έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να πείσουν κανέναν»

 

Αστυρακάκης:  «Αυτό που έγινε σήμερα αποτελεί θεσμική εκτροπή»

 

Τσιριγώτη: «Απόντες για ακόμη μια φορά από τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας»

 

Γιαννάκα: «Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε σήμερα»

 

Βάλεσης: «Θα τους υποστούμε δυστυχώς για το υπόλοιπο της θητείας»

 

Οι επιστολές των παρατάξεων «Αλλάζουμε τον τόπο μας» & «Η Λέσβος όπως της αξίζει»

Επιστολή «Αλλάζουμε τον τόπο μας»

Η παράταξή μας «Αλλάζουμε το τόπο μας», από την πρώτη ημέρα λειτουργία του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, σε σχέση με το επίκαιρο τα τελευταία χρόνια θέμα του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, έχει συγκεκριμένη σταθερή και αταλάντευτη θέση την οποία και εκφράσαμε ως οφείλαμε στο θεσμικό μας όργανο αλλά και Δημόσια.

Η πρώτη παράταξη που εξέφρασε συγκεκριμένη άποψη είναι η δική μας. Το είπαμε σε όλους τους τόνους και το επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά.

«ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΟΜΩΝ»

Πήραμε όση ευθύνη μας αναλογούσε χωρίς διγλωσσίες, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς τακτικισμούς, χωρίς λαϊκισμούς και χάιδεμα αυτιών, χωρίς ανίερες συμμαχίες, χωρίς αυτοσκοπούς, χωρίς εμμονές και χωρίς να υπολογίσουμε το όποιο προσωπικό πολιτικό κόστος.

Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να στηρίζουμε τον τόπο μας, επί της ουσίας συμβάλλοντας με τις όποιες δυνάμεις μας στην έξοδο από την πολύχρονη κρίση που μας ταλανίζει ως τόπο τα τελευταία χρόνια.

Γι’ αυτό και σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε στην λογική όλων εκείνων που για δικούς τους λόγους, με απόλυτη εμμονή θέλουν να μας σύρουν στις δικές τους λογικές.

Ως αυτοδιοικητικά όντα με πολύχρονη προσφορά στον τόπο, κρίνουμε ότι το θεσμικό μας όργανο αποφάσισε πολλές φορές επί του συγκεκριμένου θέματος,. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Το παιχνίδι του διχασμού της τοπικής κοινωνίας που εδώ και χρόνια εξυπηρετεί κάποιους, εμείς όχι μόνο δεν θα το υπηρετήσουμε, αλλά θα καταγγείλουμε και όλους εκείνους που το υπηρετούν.

Γι’ αυτό κ. Πρόεδρε δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε μία «Στημένη» συνεδρίαση προκειμένου να μην γίνουμε και εμείς, μέρος του προβλήματος, αλλά να είμαστε μέρος της λύσης του. 

Με τιμή οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχαήλ Μαμάκος, Ιωάννης Βατός, Θεόδωρος Βουνατσής.

Επιστολή «Η Λέσβος όπως της αξίζει»

Θεωρούμε ότι αυτά τα ζητήματα έχουν συζητηθεί και έχουν παρθεί αποφάσεις από το κυρίαρχο όργανο που είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε ούτε στο διχασμό του δήμου μας ούτε και σε κανένα πολιτικό παιχνίδι.

Κρατάμε μία στάση έντιμη.

Ο χρόνος θα δείξει…

Όλοι κρινόμαστε από το κυρίαρχο λαό… για το λόγο αυτό.

Κύριε πρόεδρε,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο συνδρυασμός μας «Η Λέσβος όπως της αξίζει» δεν θα είναι παρούσα στην τακτική συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022.

Με τιμή ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Η Λέσβος όπως της αξίζει» Παναγιώτης Ζαφειρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey