Και έμπρακτη στήριξη στα παιδιά με αυτισμό

Βιβλιοπωλείο Φωτίου, επιστρέφει ανανεωμένο με βιβλιοπαρουσιάσεις [Vid & Pics]

25/07/2022 - 09:30 Ενημερώθηκε 27/07/2022 - 13:00

Το Βιβλιοπωλείο Φωτίου μετρά περίπου μισό αιώνα ζωής, καθώς πριν 45 χρόνια θα κάνει τα πρώτα βήματα στον Παπάδο Γέρας και το 1986 θα ανοίξει δεύτερο βιβλιοπωλείο στην Μυτιλήνη. Στα backstage θα μάθουμε, ότι πίσω από αυτά τα δύο βιβλιοπωλεία, κρύβεται το επιχειρηματικό δαιμόνιο της κα Μαίρης Φωτίου, που εντόπισε την έλλειψη βιβλιοπωλείου στην Γέρα και έπειτα θέλησε να δραστηριοποιηθεί και κείνη στην Μυτιλήνη παράλληλα με τον άντρα της.

Λόγω του έργου της Λαγκάδας, το βιβλιοπωλείο στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη 3, στην Μυτιλήνη είχε μείνει κλειστό για 3 περίπου μήνες, με την Μυρένα Φωτίου, κόρη της κ. Μαίρης Φωτίου και ιδιοκτήτριας των καταστημάτων να τονίζει ότι για όλο εκείνο το διάστημα που έμειναν κλειστοί δεν αποζημιώθηκαν. Ωστόσο επισημαίνει ότι τώρα το βιβλιοπωλείο είναι πλήρως ανακαινισμένο έχει ανοίξει τις πόρτες του διοργανώνοντας και εκδηλώσεις κυρίως για τα μικρά παιδιά.

Παιδικά, λογοτεχνικά, λεσβιακά βιβλία, σχολικά βοηθήματα, βιβλία με θέματα ψυχολογίας, λευκώματα, είδη δώρων, είδη γραφής και χειροτεχνίας, παιχνίδια, έντυπα, σχολικά είδη, αναλώσιμα και ότι χρειάζεται ένα γραφείο ή ένας μαθητής είναι διαθέσιμα στα βιβλιοπωλεία Φωτίου, όπου δέχονται κουπόνια ΟΑΕΔ και ΟΓΑ. Σημειώνεται ότι τα βιβλιοπωλεία δέχονται παραγγελίες για προμήθειες βιβλίων και χαρτικών από σχολεία και άλλους ενδιαφερόμενους.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι μέρος των εσόδων από τις αγορές στο κατάστημα Φωτίου δίνεται στην ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ [Σύλλογος Γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό]. «Υπάρχουν παιδιά και γονείς που χρειάζονται την υποστήριξη της κοινωνίας. Εμείς όλοι είτε έχουμε λεφτά, είτε όχι, πρέπει με κάποιο τρόπο να ενισχύσουμε εκείνα τα μέλη της κοινωνίας μας που μας χρειάζονται. Σε αυτό το πνεύμα και επειδή είχα έρθει σε επαφή με ανθρώπους που ήταν αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα σκέφτηκα ότι και εγώ με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να τους βοηθήσω. Έτσι ξεκίνησε, δημιουργήθηκε ο Σύλλογος, έγινα μέλος και τώρα βοηθάω με τον τρόπο που μπορώ» αναφέρει η κα Μαίρη Φωτίου και δεν είναι τυχαίο που το αγαπημένο της βιβλίο είναι εκείνο της Μαρίας Παπαδοπούλου «Το μπλε που αγκαλιάζει» που περιγράφει το ταξίδι που διανύει η οικογένεια, όταν ο αυτισμός τους χτυπά απροσδόκητα την πόρτα.

Εκδηλώσεις καλοκαιριού από το Βιβλιοπωλείο Φωτίου

Μέχρι 31 Ιουλίου θα διαρκέσει η Έκθεση βιβλίου, που διοργανώνει το Βιβλιοπωλείο στο Μύλο στο Πέραμα. Στο βιβλιοπωλείο στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη, στις 3 Αυγούστου, στις 20:00 θα γίνει η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του συγγραφέα Κώστα Στοφόρου «Η Πηνελόπη στην Χίο» και την Πέμπτη 4 Αυγούστου στο Νήσος στην Ευρειακή Γέρας θα γίνει η ίδια παρουσίαση που θα συνοδεύεται με παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά, ενώ στο διάστημα που θα ακολουθήσει θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey