Χιονάνθρωπος Πάβλοβα

«Τσουκάλι Άνοιξε» [Vid]

19/12/2021 - 10:00 Ενημερώθηκε 20/12/2021 - 15:24

Ο Στράτος Καραμανώλης, ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Blue Fox στο Μόλυβο, ετοίμασε για το «Τσουκάλι Άνοιξε» Χιονάνθρωπους Πάβλοβα, μία παραλλαγή της μορφής του γνωστού γλυκού που περιλαμβάνει ντόπια μαρμελάδα βύσσινο που το απογειώνει!

Υλικά για την Συνταγή

 

  • 100 γρ ασπράδια

  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

  • 100 γρ ζάχαρη άχνη

  • 5γρ corn flour

  • 1 δόση βανίλια

  • 250 γρ κρέμα γάλακτος 35%

  • 125 γρ λευκή σοκολάτα

  • 5ml βανίλια υγρή

  • 250 γρ. μαρμελάδα βύσσινο

  • 200 γρ σοκολάτα

  • κόκκινη ζαχαρόπαστα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Για την Μαρέγκα

 

  1. Χτυπάμε στο μίξερ , σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα, τα ασπράδια  με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη  έως ότου φουσκώσει το μίγμα.

  2. Προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη αυξάνοντας την ταχύτητα  μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. 

  3. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη κοσκινισμένη το corn flour και την βανίλια ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη κουτάλα (μαρίζ).

  4. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα κορνέ με στενο, στρογγυλό στόμιο και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα φωλιές  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 2½ ώρες περίπου αφήνοντας την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή να φεύγει η υγρασία.

 

Για την Εμπλουτισμένη σαντιγί

  1. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την περιχύνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα.

  2. Προσθέτουμε την βανίλια και με ένα μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε το μίγμα

  3. Αδειάζουμε σε ένα δοχείο και τοποθετούμε μια μεμβράνη να εφάπτεται με την κρέμα

  4. Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

  5. Χτυπάμε στο μίξερ με σύρμα προσέχοντας να μην μας σφίξει πολύ η κρέμα.

 

Για τα διακοσμητικά

  • Λιώνουμε την σοκολάτα μας σε μπεν μαρί και έπειτα πάνω σε λαδόκολλα σχηματίζουμε ξεχωριστά τα χέρια, τη μύτη, τα μάτια και τα καπέλα.

  • Κόβουμε την ζαχαρόπαστά μας σε λωρίδες σχηματίζοντας το κασκόλ

 

Για την σύνθεση

Τοποθετούμε στη φωλιά της μαρέγκας μας πρώτα την μαρμελάδα και έπειτα σχηματίζοντας έναν μεγάλο κύκλο (σώμα) και ένα μικρό (κεφάλι) τον χιονάνθρωπό μας. Τοποθετούμε τα μάτια, τη μύτη, τα χέρια, το κασκόλ και το καπέλο και ο Χιονάνθρωπός μας είναι έτοιμος!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey