Οι δηλώσεις Καραμανλή για το λιμάνι Σιγρίου Ι Οδικό Άξονα Καλλονής – Σιγρίου Ι Φράγμα Τσικνιά Ι Νότια Παράκαμψη

«Το έργο της Νότιας Παράκαμψης δεν θα σπάσει» [Vid]

24/06/2022 - 10:30 Ενημερώθηκε 25/06/2022 - 09:52

«Το Φράγμα Τσικνιά αναμένεται να ξεκινήσει το 2023 και να ολοκληρωθεί μέσα σε τρία έτη (…) Η Νότια παράκαμψη δεν θα σπάσει και το Υπουργείο και η Κυβέρνηση θα δώσουν λύση σε αυτό το ζήτημα» είπε από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2022 ο κ. Καραμανλής και ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, συνοδευόμενοι από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Λέσβου του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπο Αθανασίου επισκέφτηκαν τα έργα υποδομών που υλοποιούνται στην Λέσβο, αφού προηγουμένως πραγματοποίησαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνάντηση με τους φορείς της Λέσβου.

Στις δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο Υπουργός αμέσως μετά την λήξη της σύσκεψης, αναφέρθηκε στο έργο του Λιμένα Σιγρίου που ολοκληρώθηκε, στο Οδικό Άξονα Καλλονής – Σιγρίου που ολοκληρώνεται, στο Φράγμα Τσικνιά που ξεκινά το 2023 και θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας και στην Νότια Παράκαμψη, η οποία δεν θα σπάσει όπως δεσμεύτηκε αλλά το Υπουργείο και η Κυβέρνηση θα φροντίσουν να βρουν λύση.

Αναλυτικότερα ο Υπουργός είπε στις δηλώσεις του:

«Είχαμε μία εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα και τις προοπτικές και του νησιού και της περιφέρειας. Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή όλους τους φορείς οι οποίοι έθεσαν διεξοδικά και με πολλή σοβαρότητα όλα τα ζητήματα που απασχολούν αυτό τον τόπο. Μάλιστα θα σας έλεγα ότι είναι από τις λίγες φορές που άκουσα με εμπεριστατωμένο τρόπο συγκεκριμένα αιτήματα που δεν είχαν καμία δόση υπερβολής.

Εγώ όμως εδώ σήμερα βρίσκομαι διότι -και αυτό είναι το οποίο πρέπει να επισημάνουμε- ολοκληρώνονται μετά από πολλά χρόνια δύο πάρα πολύ σημαντικά έργα. Ολοκληρώθηκε το λιμάνι Σιγρίου. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ξεκίνησε και πάλι από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που είχε δημοπρατηθεί το 2014 και ολοκληρώθηκε και πάλι με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αυτό νομίζω πρέπει να το τονίσουμε. Είναι ένα έργο πέρασε από 200 κύματα».

Ολοκληρώνεται ο άξονας Καλλονής – Σίγρι & ξεκινά το 2023 το φράγμα στον Τσικνιά

Θα ολοκληρωθεί -και αυτή είναι η δέσμευση του υπουργείου και της κυβέρνησης μέχρι το τέλος του 2022 και ο οδικός άξονας Καλλονή - Σίγρι και αυτό ένα σημαντικό έργο το οποίο έχει δημοπρατηθεί στο 2014. Επίσης όπως όλοι γνωρίζετε έχει ανακοινωθεί και το φράγμα στο Τσικνιά, ένα έργο διαχείρισης υδάτινων πόρων, που είναι ένα έργο νέας γενιάς και θα δώσει πραγματικά λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο μας απασχολεί και θα μας απασχολήσει στις επόμενες δεκαετίες και αυτό το πρόβλημα είναι το νερό. Και αυτό το έργο έχει μπει στο Ταμείο Ανάπτυξης και όπως είχα την ευκαιρία να πω εδώ είναι ένα έργο το οποίο θα ξεκινήσει μέσα στο 2023 και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια».

«Δεν θα σπάσει η Νότια παράκαμψη»

«Το ζήτημα που άκουσα από όλους τους φορείς ήταν το ζήτημα της Νότιας Παράκαμψης. Θα το εξετάσουμε και αυτό με πολύ μεγάλη προσοχή. Δεσμεύτηκα ότι το έργο αυτό δεν θα σπάσει και ότι όταν τελειώσουν τα ζητήματα που πρέπει να λύσουμε με τα ρυμοτομικά το υπουργείο και κυβέρνηση θα βρουν λύση και σε αυτό το ζήτημα. Με αυτό τον τρόπο όλοι καταλαβαίνουμε όλα τα πολύ μεγάλα έργα υποδομής στη Λέσβο ολοκληρώνονται και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό διότι στην ουσία αυτό μπορεί να δώσει με ακόμη μεγαλύτερη αναπτυξιακή προοπτική στο νησί. Η Λέσβος είναι ένα νησί που πέρασε πολλά, ωστόσο αφήνει το χειρότερο του εαυτό πίσω και ατενίζει  πλέον το αύριο με πολύ μεγάλη αισιοδοξία».

Μουτζούρης: «Άριστη η συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, τόνισε στις δηλώσεις του την άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και την σημαντική παρουσία του βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, ως προς την επίτευξη στόχων και εξεύρεση λύσεων. Συγκεκριμένα ο κ. Μουτζούρης είπε: «Η συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τόσο με τον Υπουργό, Κώστα Καραμανλή, όσο και με τον Υφυπουργό, Γιώργο Καραγιάννη όλο το διάστημα είναι άριστη και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Πάντα συναντάμε ανοιχτές πόρτες οπόταν το χρειαστούμε με τον κύριο Αθανασίου».

Αθανασίου: «Ενδεχομένως δοθεί παράταση στον δρόμο Καλλονής – Σιγρίου λόγω αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν»

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής & βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπος Αθανασίου, στις δηλώσεις του επισήμανε ότι η ηγεσία του Υπουργείου τήρησε, αμά τη ανάληψη των καθηκόντων της, δεσμεύτηκε να προχωρήσουν και να  ολοκληρωθούν τα δύο μεγάλα έργα εκείνο του Λιμένα Σιγρίου και του Άξονα Καλλονής –Σιγρίου και το έπραξε. «Ο Άξονας Καλλονής – Σιγρίου όπως ξέρετε με το προηγούμενο ανάδοχο είχε παγώσει και  καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε για να υλοποιηθεί το έργο. Λοιπόν θα τελειώσει και θα παραδοθεί μέχρι τέλος του 2022 αλλά πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε μία μικρή καθυστέρηση λόγω των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν (…) Επιπλέον το μεγάλο έργο το οποίο ήταν ένα αίτημα τριών γενεών [Φράγμα Τσικνιά] έχει μπει με πρωτοβουλία του υπουργού στο Ταμείο Ανάκαμψης και ένα έργο που μπαίνει στο Ταμείο Ανάκαμψης θα τελειώσει. Βεβαίως το έργο της νότιας παράκαμψης δεν θα σπάσει, όπως ακούγεται. Ο σχεδιασμός είναι επί των ημερών του Υπουργού να αρχίσουν όλες οι εργασίες, η προετοιμασία δηλαδή για να μπούμε στην πραγματοποίηση και αυτού του έργου».  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey