Η ψυχολόγος του ΚΕΘΕΑ Κατερίνα Βασίλογλου, μιλά για την επίδραση του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό

Το αλκοόλ στη ζωή μας [Vid]

11/08/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 12/09/2022 - 16:58

Η ψυχολόγος του ΚΕΘΕΑ, Κατερίνα Βασίλογλου, μιλά στο ΕΜΠΡΟΣ για την επίδραση του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό. Κατά την εισαγωγή εξηγεί ότι το αλκοόλ είναι ψυχοτρόπος ουσία, η οποία επιδρά στον ανθρώπινο οργανισμό με διφασικό τρόπο, δηλαδή σε δύο φάσεις ανάλογα με την κατανάλωση.

«Το αλκοόλ είναι μία νόμιμη ουσία που έχει ευρεία κατανάλωση και λόγω της κοινωνικής χρήσης που κάνουμε οι περισσότεροι ενήλικες ξεχνάμε και δεν συνειδητοποιούμε ότι πρόκειται για μια ισχυρή εξαρτησιογόνο ουσία. Ουσιαστικά είναι ψυχοτρόπος ουσία, αλλάζει την λειτουργία του οργανισμού και σε ψυχικό επίπεδο και σε σωματικό (…) Γενικότερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι ένα με δύο ποτά είναι εντάξει για τις γυναίκες στη χρήση και δύο με τρία για τους άνδρες την εβδομάδα. Θα έλεγα ουσιαστικά ότι καμία ποσότητα δεν είναι ασφαλής. Θα προτιμούσα να μιλάμε για χρήση χαμηλού κινδύνου. Από την εμπειρία μου διαπίστωσα ότι άνθρωποι που ήταν καθημερινά πότες είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να αποκτήσουν εξάρτηση.

Τα συμπτώματα του αλκοολισμού έχουν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι κάποιος θέλει να πίνει, παρότι αυτή η συνήθεια έχει αρχίσει να του δημιουργεί προβλήματα και πριν από αυτό κάνουμε λόγο για αλκοολισμό όταν κάποιος έχει βάλει το αλκοόλ στην καθημερινότητά του» είπε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey