Στην ολομέλεια της Βουλής

Από την ομιλία της Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή

Την κατάθεση τροπολογίας για τη δομή στη Βάστρια κατήγγειλε η Μ. Κομνηνάκα [Vid]

02/02/2022 - 22:05 Ενημερώθηκε 07/02/2022 - 11:08

Τη «φωτογραφική», όπως έχει χαρακτηριστεί τροπολογία που κατατέθηκε στον αναπτυξιακό νόμο, για τη δημιουργία δομής στη θέση Βάστρια στηλίτευσε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Όπως ανέφερε, είναι αποκαλυπτική η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιβάλει την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ -όπως έκανε και η προηγούμενη- που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τον λαό της Λέσβου ο οποίος εναντιώνεται στη φυλακή, γι’ αυτό μεταφέρει τα μηχανήματα νύχτα.

Πρόκειται για μια περιοχή στην καρδιά του πευκοδάσους στη Λέσβο, όπου για τη δημιουργία αυτής της απάνθρωπης φυλακής θα χρειαστεί να κοπούν στρέμματα δάσους, αποδεικνύοντας ότι η έγνοια της κυβέρνησης για το περιβάλλον είναι υποκριτική.

Σχετικά με τον «αναπτυξιακό» νόμο, η Μ. Κομνηνάκα τόνισε ότι πίσω από τους ανέξοδους λεονταρισμούς είναι εμφανής η στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε άνθρακα τον «θησαυρό» που προσπάθησε να παρουσιάσει η κυβέρνηση, τόσο για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους που θα μείνουν εκτός του νόμου, όσο και για τους εργαζόμενους οι οποίοι βιώνουν την εργασιακή ζούγκλα που δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις και που είναι προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Κλείνοντας, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι και οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν έχουν άλλον δρόμο από την οργανωμένη διεκδίκηση σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, την πάλη για την ανατροπή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey