Όλα όσα ειπώθηκαν

Σύσκεψη Τριαντόπουλου με φορείς της Λέσβου στην Γενική Γραμματεία [Vid]

26/07/2022 - 19:31 Ενημερώθηκε 29/07/2022 - 10:58

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλου.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία φορέων προκειμένου να εντοπιστούν τα σημεία εκείνα στα οποία πρέπει να ενισχυθούν οι πληγείσες περιοχές από την φωτιά της 23ης Ιουλίου 2023.

«Αντιμετωπίσαμε με ενότητα την κατάσταση αυτή» είπε κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης προσθέτοντας ότι οι ζημιές που καταγράφηκαν είναι κάτι το ανησυχητικό για το μέλλον αυτού του τόπου, ζητώντας την άμεση ενίσχυση των πληγέντων και των Δήμων καθώς και δράσεις τόνωσης του τουρισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μάνος Κουτουλάκης είπε ότι η ΓΓ θα βοηθήσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

«Ο μηχανισμός δούλεψε απόλυτα» είπε στην τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Πανάγος Κουφέλος προσθέτοντας «Ο μηχανισμός αυτός έσωσε τα Βατερά (…) Τα εναέρια μέσα ήταν ταχύτατα». Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν πριν την αναζωπύρωση της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2022 κατά τη διάρκεια της οποία εκκενώθηκαν οικισμοί για δεύτερη φορά...

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Μυρσινιάς τόνισε ότι τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην επόμενη μέρα «ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις και όλες όσες που πλήττονται άμεσα και έμμεσα από την κατάσταση αυτή». Ακόμη ζήτησε, μεταξύ άλλων, την αναστολή φορολογικών και γενικότερα οικονομικών υποχρεώσεων των πληγέντων, καθώς και να δοθούν άτοκα δάνεια για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να καλύψουν τις ζημιές τους. «Να δώσουμε την δυνατότητα να παραμείνει ενεργή η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής με την βοήθεια όλων».   

Σε απάντησή του ο κ. Τριαντόπουλος ζήτησε υπόμνημα με το είδος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς και σχετικές προτάσεις από το Επιμελητήριο, όπως ζήτησε άλλωστε και από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μανωλακέλλης: «Να γίνουν αντιπλημμυρικά»

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου, Ευστράτιος Μανωλακέλλης, επικέντρωσε την τοποθέτησή του  στα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποφευχθεί μία επόμενη καταστροφή που μπορεί να προκληθεί δεδομένης της σημερινής καταστάσεως. «Επιβάλλεται μία μελέτη που θα θωρακίσει το νησί και από εκεί και πέρα χρειάζονται άμεσες ενέργειες». Ακόμη ζήτησε την τοποθέτηση υδατοδεξαμενών σε όλες τις κοινότητες υδατοδεξαμενές, διάνοιξη των δασικών δρόμων «(…)από τα Βατερά μέχρι την Δρώτα και το Πλωμάρι δεν υπάρχει δρόμος. Προσπάθησαν πολλές φορές να ανοιχτεί ο δρόμος, είναι πολύ δύσβατος. Αν δεν ανοιχτούν όλοι οι δασικοί δρόμοι θα προκληθούν μεγάλες καταστροφές. Φυσικά οι αντιπυρικές ζώνες πρέπει να είναι καθαρισμένες όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού».  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey