Τα ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν σύμφωνα με τον κ. Λάσετ

Η εισδοχή μεταναστών και η αναγνώριση της προσφοράς της Λέσβου [Vid-Update]

04/08/2020 - 12:52 Ενημερώθηκε 07/09/2020 - 12:08

Στην Λέσβο βρίσκεται σήμερα ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, προκείμενου να διαπιστώσει ο ίδιος τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί όσον αφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα, όπως είπε σε δήλωσή του, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από το επιτελείο του μετέβει στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας και εν συνεχεία στον Κάρα Τεπέ.


Κατά την επίσκεψη στο Δημαρχείο ο κ. Κύτελης ζήτησε την συνδρομή του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας, προκειμένου να στηριχτεί το νησί της Λέσβου που έχει υποστεί βαρύ πλήγμα λόγω μεταναστευτικού. Από την πλευρά του ο κ. Λάσετ, τόνισε ότι θα μεταφέρει αρμοδίων τα προβλήματα που του έγιναν γνωστά κατά την επίσκεψη του στο νησί.

Να βρεθούνε λύσεις σε ότι έχει να κάνει με την εισδοχή μεταναστών και την αναγνώριση της προσφοράς της Λέσβου σε ότι έχει να κάνει με αυτό το ζήτημα είναι οι στόχοι στους οποίους θα επικεντρωθεί ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, όπως είπε, κατά την επίσκεψή του στον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Ο κ. Λάσετ, υποστήριξε ότι αυτά τα δύο ζητήματα είναι που θα μεταφέρει και που πρέπει να εξετάσουν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής ενημέρωση για όλα τα θέματα του μεταναστευτικού προβλήματος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη διατήρησης της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων ως μέσο αποτροπής των μεταναστευτικών ροών.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ζήτησε την συμπαράσταση του κ. Λάσετ γιατί το νησί έχει πληγεί οικονομικά ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού εξαιτίας του μεταναστευτικού ζητήματος.

Πάμε να δούμε το σχετικό βίντεο:

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey