Τεχνική σύσκεψη για την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Στη Μυτιλήνη ο Ν. Χαρδαλιάς [Vid]

28/06/2020 - 22:24 Ενημερώθηκε 21/07/2020 - 13:23

Τεχνική σύσκεψη με θέμα την υγειονομικά ασφαλή έναρξη της τουριστικής περιόδου, η οποία ξεκινά την Τετάρτη 1η Ιουλίου, με το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων στις διεθνείς απευθείας πτήσεις, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης με την παρουσία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Βορείου Κ. Μουτζούρης και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρ. Κύτελης.

Ν. Χαρδαλιάς: Προτεραιότητα μας η υγεία

Σε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης λίγο μετά την άφιξη του ο Υπουργός Ν. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι η έναρξη της τουριστικής περιόδου η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο για την οικονομία της χώρας μας, με ασφάλεια ώστε να παραμείνουν υγιείς τόσο οι επισκέπτες των νησιών μας, όσο και οι ίδιοι οι κάτοικοι.

«Την Τρίτη, σημείωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, θα πραγματοποιηθεί άσκηση προσομοίωσης ώστε να είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή έχουμε την πρώτη πτήση στη Μυτιλήνη, να μην έχουμε κανένα πρόβλημα και όλα να κυλήσουν ομαλά. Θέλω να επισημάνω ότι η συνεργασία του Υπουργείου με τους φορείς του νησιού, τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο είναι πολύ καλή όλους αυτούς τους δύσκολους μήνες που κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Το ζήτημα της δημόσιας υγείας είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο. Ο τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει με ξεκάθαρους όρους υγείας και ασφάλειας για όλους μας».

Προβληματισμός για Τουρκία

Αναφερόμενος ο Ν. Χαρδαλιάς στο θέμα της Τουρκίας και της ακριβούς ημερομηνίας που θα ανοίξουν τα σύνορα με τη γειτονική χώρα, σημείωσε ότι προς το παρόν τα σύνορα παραμένουν κλειστά και το ζήτημα θα επανεξεταστεί στις 15 Ιουλίου. Τόνισε δε, ότι οι αποφάσεις για το άνοιγμα των συνόρων σε οποιαδήποτε χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας λαμβάνονται αποκλειστικά με γνώμονα την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αυτή και όχι με βάση διπλωματικά ή άλλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey