«Ξεκινάμε για να βγάλουμε το Βόρειο Αιγαίο από το φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης»

Σταμάτης Μαλέλης υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου [Vid]

07/05/2022 - 13:58 Ενημερώθηκε 14/05/2022 - 17:48

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης του MEGA Σταμάτης Μαλέλης - μπαίνοντας στην κούρσα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Ο Στ. Μαλέλης στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, δηλώνει ανεξάρτητος, θα επιδιώξει το ψηφοδέλτιό του να συγκροτηθεί από πρόσωπα διαφορετικών πολιτικών προτιμήσεων, χωρίς να αποκλείει την στήριξη, άμεση ή έμμεση και πολιτικών κομμάτων, ενώ δεν κρύβει και την πολιτική του διαδρομή στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και δεν αποποιείται τις σχέσεις του με τον συγκεκριμένο χώρο. Οι δηλώσεις στη Μυτιλήνη, παραμονή των εκλογών του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, σηματοδοτούν την έναρξη των πολιτικών διεργασιών για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στις δηλώσεις η στελέχωση της ομάδας ξεκινάει τώρα και επαφές θα ακολουθήσουν και στα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Μαλέλης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι βασικοί του στόχοι είναι η εκπόνηση ενός αξιόπιστου σχεδίου για την ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου, η πραγματική διεκδίκηση και η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Ακόμη στους κύριους στόχους τουπεριλαμβάνονται η κινητοποίηση, χωρίς αποκλεισμούς, όλων των παραγωγικών δυνάμεων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η βιώσιμη διαχείριση του μεταναστευτικού χωρίς ακρότητες, λαϊκισμούς και επικίνδυνες κορώνες. Σε αυτούς προστίθενται όπως είπε: «Η εκπόνηση επικοινωνιακού σχεδίου για την ανάδειξη του Βορείου Αιγαίου ως προορισμού για τον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό. Και η ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού θησαυρού των νησιών μας.» Ενώ υπογράμμισε ότι «αρχίζει η συγκρότηση μίας ισχυρής ομάδας που θα βγάλει το Βόρειο Αιγαίο από τον φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης».  

Οι δηλώσεις 

 «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που είμαι εδώ και συγκίνηση. Για εμένα είναι μία πολύ σημαντική μέρα γιατί έρχομαι εδώ να σας ανακοινώσω ότι θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης του Βόρειου Αιγαίου. 

Θα δώσω τη μάχη μου μετά από πολλά χρόνια που είμαι στην τηλεόραση- και συνεχίζω να είμαι και θα είμαι βέβαιος για κάποιο διάστημα ακόμη- και έρχομαι να δώσω εδώ μία μάχη στον τόπο μου να κερδίσουμε την Περιφέρεια. Χρησιμοποιώ πληθυντικό γιατί πιστεύω ότι θα κάνουμε μία πολύ καλή και δυνατή ομάδα για να αλλάξουμε λίγο την κατεύθυνση αυτής της περιοχής. 

Δεν θα σας πώ από τώρα κάποιο πρόγραμμα, γιατί νομίζω ότι θα ήταν λάθος και φλύαρο να μιλήσουμε τώρα για προγράμματα. Αυτά θα τα διαμορφώσουμε σιγάσιγά και μέσα από διαβούλευση με όλους τους φορείς. 

Θέλω να σας πω λοιπόν ότι καταρχήν ότι η υποψηφιότητά μου θα είναι ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Δεν κουβαλάω μαζί μου την κομματική ταυτότητα. Ξέρετε όλοι νομίζω ποιος είμαι σε ποιους χώρους έχω πολιτευτεί. Όμως εδώ έρχομαι ως Σταμάτης Μαλέλης ως ένας πολίτης ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης. 

Είχα μία πορεία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης -την ξέρετε όλοι και έρχομαι εδώ ως ανεξάρτητος χωρίς κομματική ταυτότητα αλλά με συγκεκριμένες ιδέες, οι οποίες δεν χάνονται, να διεκδικήσω την ψήφο των πολιτών του Βόρειου Αιγαίου. 

Αυτό που χρειάζεται και θέλω να πω αμέσως και θα αρχίσω από τώρα με τους συνεργάτες να το δουλεύουμε είναι η εκπόνηση ενός αξιόπιστου σχεδίου για την ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου, η πραγματική διεκδίκηση των ευρωπαϊκών πόρων για την ανάπτυξη της περιφέρειας, η κινητοποίηση χωρίς αποκλεισμούς όλων των παραγωγικών δυνάμεων των νησιών μας, η βιώσιμη διαχείριση του Μεταναστευτικού χωρίς ακρότητες, λαϊκισμούς και επικίνδυνες κορώνες. Τέλος στο λάθος αφήγημα περί μεταναστευτικού το οποίο τροφοδότησε λάθος πολιτικές και άφησε πίσω την ανάπτυξη του τόπου. Το πρόβλημά μας και το πρόβλημα της ομάδας μας θα είναι η ανάπτυξη αυτού του τόπου. 

Το μεταναστευτικό έχει πάρει το δρόμο του και δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο και κυρίαρχο θέμα των νησιών μας. 

Η εκπόνηση ενός επικοινωνιακού σχεδίου για την ανάδειξη του Βόρειου Αιγαίου ως προορισμού για το εξωτερικό και εσωτερικό τουρισμό θα δώσω μεγάλο βάρος αυτό. Στους θησαυρούς του τόπου μας και δεν μπορεί να είναι υπανάπτυκτη τουριστικά η Λέσβος και το Βόρειο Αιγαίο συνολικά. Ξεκινάμε λοιπόν όπως είπαμε στην συγκρότηση μίας ισχυρής ομάδας που θα βγάλει το Βόρειο Αιγαίο από το φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης. Ο Στ. Μαλέλης περιορίστηκε σε αυτή την πρώτη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του να μιλήσει επιγραμματικά για τις προτεραιότητες και τους στόχους του, θέλοντας να δώσει το «στίγμα» του εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου διεκδικεί την Περιφέρεια του Βορ. Αιγαίου. 

Εξήγηση με αυτοκριτική 

Στην πρώτη αυτή δημόσια παρουσίaση της υποψηφιότητάς θέλησε να δώσει και κάποιες εξηγήσεις, με αυτοκριτική διάθεση, γιατί το προηγούμενο «εγχείρημα» να διεκδικήσει και πάλι την Περιφέρεια στις προηγούμενες εκλογές διακόπηκε αιφνιδίως και δεν προχώρησε. «Θέλω να σας δώσω μία εξήγηση και θα σας τη δώσω από καρδιάς», είπε και συνέχισε:. «Πριν από μερικά χρόνια όλοι ξέρατε ότι είχα σκοπό να είμαι και πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης, όμως θέλω να σας πω ότι ήτανε τέτοια η συγκυρία, τέτοιες οι πιέσεις τις οποίες δέχτηκα εκείνη την περίοδο για άλλους λόγους -σας θυμίζω ότι ήμουνα γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ σε μία πολύ δύσκολη στιγμή σε μία ιδιαίτερη καμπή και το δίλημμα το οποίο μου τέθηκε τότε από την ηγεσία του κινήματος ήταν πάρα πολύ ισχυρό. Επέλεξα αυτό που επέλεξαν με βαριά καρδιά, νομίζω ότι δεν ήταν σωστό. Τώρα θα είμαι μαζί μέχρι το τέλος και το τέλος θα είναι η αρχή της νέας πενταετίας είμαι εδώ λοιπόν για να δώσουμε μαζί τη μάχη αταλάντευτα χωρίς πισωγυρίσματα.  

Θέλω να μιλήσω με όλους τους ανθρώπους που κάτι έχουν να πουν, ζητώ τη συμπαράταξη όλων των ικανών, άξιων πολιτών του Βορείου Αιγαίου χωρίς αποκλεισμούς για να προχωρήσουμε μπροστά». 

Το πρόγραμμά μας η ειδοποιός διαφορά μας 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Ε» για το ποια είναι η ειδοποιός διαφορά για την οποία θα πρέπει να σας ψηφίσει ένας πολίτης του βορ. Αιγαίου, ο κ. Μαλέλης είχε την ευκαιρία να ξεκαθάρισε τι κομίζει ο ίδιος και με ποιους στόχους προτίθεται να πολιτευθεί . Συγκεκριμένα επισήμανε: «Πρέπει να μιλήσω για ποια είναι η κατάσταση σήμερα. Νομίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στη σημερινή Περιφερειακή Αρχή τα οποία δεν είναι ώρα να τα πούμε τώρα, νομίζω τα ζείτε και τα βιώνετε καθημερινά εσείς και οι πολίτες του Βόρειου Αιγαίου. Θα θέσω πρώτη μου προτεραιότητα την ανάπτυξη. Θεωρώ ότι αυτή η περιοχή δεν έχει αναπτυχθεί, δεν έχει αναπτυχθεί από φαύλες και λαϊκίστικες πολιτικές. Αυτή λοιπόν θα είναι η ειδοποιός διαφορά, ότι εμείς και η ομάδα μας θα συντάξουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς, στην παραγωγή, στον τουρισμό, στις διεκδικήσεις που έχουμε. Βλέπετε τι γίνεται με τη συγκοινωνία; Είμαστε η μοναδική περιφέρεια που δεν έχουμε την επικοινωνία που έπρεπε να έχουμε. Με τη Θεσσαλονίκη, ας πούμε, για παράδειγμα, δεν έχουμε τη σύνδεση που θα έπρεπε. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να τα διεκδικήσουμε σωστά , αλλά όλα αυτά όχι «πλίνθοι και κέραμοι», αλλά μέσα σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτό το πρόγραμμα λοιπόν δεν υπάρχει σήμερα και θεωρώ ότι αυτή είναι και μία από τις βασικές μου διαφορές με τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή». 

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ήταν το πρώτο βήμα που επιδίωξε, πολύ νωρίς να κάνει ο Στ. Μαλέλης, στο δρόμο για τη διεκδίκηση της περιφερειακής αρχής του βορείου Αιγαίο. Εδωσε σε αδρές γραμμές το στίγμα του και τους στόχους του, μένει ωστόσο να γίνουν πολλά ακόμη, με πρώτη προτεραιότητα τη συγκρότηση του επιτελείου του που θα τρέξει το όλο εγχείρημα. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey