Τακτική ενημέρωση από τον Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό

Σε εξέλιξη οι Πυροσβεστικές επιχειρήσεις στη Λέσβο [Vid]

27/07/2022 - 18:15 Ενημερώθηκε 28/07/2022 - 10:25

Τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποίησε στις 18:15 ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης σε ότι έχει να κάνει με την φωτιά στη Λέσβο:

"Σε εξέλιξη βρίσκονται οι Πυροσβεστικές επιχειρήσεις στην Λέσβο. Πιο συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι εξαιτίας των ισχυρών ριπών βορειοανατολικού ανέμου δημιουργήθηκαν μεγάλες κηλιδώσεις από την τοποθεσία Λαγκάδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέο μέτωπο το οποίο κινήθηκε προς το χωριό Βρίσα. Άμεσα στις 15:55 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών από Βρίσα προς Πολιχνίτο. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε άμεσα ενώ 2 ηλικιωμένοι κάτοικοι της Βρίσας οι οποίοι παρέμειναν στον οικισμό απεγκλωβίστηκαν από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις. Και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της αναζωπύρωσης έχει οριοθετηθεί ενώ παραμένει ενεργό το βόρειο μέτωπο σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή. Επιχειρούν 85 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι σε γενική επιφυλακή. Συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και εθελοντές.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Προστασίας, για αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Για όλα τα συμβάντα, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών".

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey