Σε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του έργου βρίσκονται τα συνεργεία

Προχωράει το έργο της Λαγκάδας [Vid]

14/04/2021 - 17:00 Ενημερώθηκε 15/04/2021 - 15:44

Στο πιο δύσκολο κομμάτι του έργου του αγωγού της Λαγκάδας βρίσκονται τα συνεργεία σύμφωνα με τον Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας  της ΔΕΥΑΛ Παρασκευά Φινδανή: «Μέχρι την πλατεία Αλυσίδας πάντα υπολογίζουμε είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και η στροφή προκειμένου να βγούμε  στην  Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Από κει και πέρα θεωρώ ότι στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα».

Παρόλο ότι υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις το έργο εξελίσσεται κανονικά.

Έχουν κατασκευαστεί περίπου εκατό μέτρα  δίκτυο, έχει κατασκευαστεί και ο αγωγός ομβρίων και τα δίκτυα ακαθάρτων τα οποία είναι δεξιά και αριστερά του αγωγού. «Είμαστε στο πιο δύσκολο σημείο του έργου, εξελίσσεται κανονικά, παρότι υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις λόγω των όγκων των οργανισμών κοινής ωφελείας που υπάρχουν στο σημείο και εξαιτίας κάποιον προβλημάτων με την αρχαιολογία» εξηγεί ο κ. Φινδανής. Επόμενο βήμα είναι να προχωρήσει το έργο προς την πλατεία Αλυσίδας και από κει και πέρα το έργο θα κατευθυνθεί προς την Αεροπόρου Γιανναρέλλη.

«Αυτή τη στιγμή οι εργασίες περιλαμβάνουν εκσκαφές, παράλληλα γίνεται το σιδέρωμα της πλάκας του αγωγού, καθώς και εργασίες κατασκευής των αγωγών ακαθάρτων» είπε στο emprosnet.gr η επιβλέπουσα μηχανικός της ΔΕΥΑΛ, Μαρία Σηφάκη.

 

Το έργο του αγωγού της Λαγκάδας

Το έργο είναι η ανακατασκευή του αγωγού της Λαγκάδας. Ο αγωγός της Λαγκάδας αρχίζει από τα συνεργεία και καταλήγει στο λιμάνι. Υπάρχει στην θέση του ένας παλιός αγωγός, είναι παντορροϊκός αγωγός όπου όμβρια και λύματα παροχετεύονται σε αυτό τον αγωγό. Στη θέση του κατασκευάζεται ένας μεγαλύτερος αγωγός, η διατομή του είναι συγκριτικά μεγαλύτερη και παράλληλα δεξιά και αριστερά γίνονται καινούργιοι αγωγοί για τα λύματα, προκειμένου ο αγωγός αυτός να λειτουργεί κανονικά  και μόνο για τα όμβρια.

Το έργο έχει συμβατικό χρόνο δύο χρόνια. Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020 υπήρξε παύση δύο μηνών λόγω χειμώνα.

Προ των πυλών και άλλα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

Παράλληλα με την εξέλιξη του έργου του αγωγού της Λαγκάδας, ολοκληρώθηκε το έργο της ύδρευσης μέσα στην πόλη και η ΔΕΥΑΛ ετοιμάζεται να δημοπρατήσει καινούργιο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ  στην πόλη της Μυτιλήνης. Το έργο αυτό θα περιλαμβάνει δίκτυα ύδρευσης σε αντικατάσταση των παλιών στο εσωτερικό της πόλης και στο εξωτερικό υδραγωγείο. Ακόμη έχει δημοπρατηθεί το έργο της αποχέτευσης της Αγίας Παρασκευής. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey