Επίκαιρη παρά ποτέ χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα την εργατική κινητοποίηση

Πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση και κατάργηση 8ωρου [Vid]

06/05/2021 - 15:29 Ενημερώθηκε 08/05/2021 - 11:53

Επίκαιρη παρά ποτέ χαρακτήρισε σε δήλωσή της στο emprosnet.gr  η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, την απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου που οργανώθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Mαΐου με αφορμή την επέτειο της εργατικής πρωτομαγιάς. Αυτό γιατί 101 χρόνια μετά την καθιέρωση του 8ώρου με νόμο στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να τον καταργήσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, Χαράλαμπου Ντινενή.  

«Η Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας αντί να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας του λαού συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση της. Αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα σιωπήσουν μπροστά σε αυτήν την επίθεση, στην τρομοκρατία και την καταστολή που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση είναι γελασμένοι! Η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων στην πράξη θα σπάσει τις συγκεκριμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης» ειπώθηκε κατά την διάρκεια των ομιλιών.

Ακολούθως το πλήθος των συγκεντρωμένων που βρέθηκαν στην πλατεία Σαπφούς κινήθηκαν προς την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για να υποβάλλουν σχετικό ψήφισμα.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey