Νερά παρέσυραν και έπνιξαν αρνιά – Άγνωστο αν θα αποζημιωθεί

Ώρες τρόμου έζησε κτηνοτρόφος στους Λάμπου Μύλους [Vid]

14/12/2020 - 14:57 Ενημερώθηκε 17/12/2020 - 14:54

Ώρες τρόμου έζησε ο κτηνοτρόφος Παναγιώτης Παπαλάς, ο οποίος έβλεπε την περιουσία του να καταστρέφεται από τα ορμητικά νερά που κατέβασε παρακείμενος ποταμός στη περιοχή των Λάμπου Μύλων. Μέσα σε λίγες ώρες τα νερά του φούσκωσαν και βγήκαν έξω από την κύτη, μπήκαν στην στάνη και κατευθύνθηκαν στο χωράφι  παρασέρνοντας αρνιά μηνών που ήταν αδύνατο να αντισταθούν στην ορμή του. Ο κτηνοτρόφος με την γυναίκα του έβγαλε μέρος του ζωικού κεφαλαίου στο δρόμο στη προσπάθειά του να σώσει ότι μπορεί. Ο πεθερός του με δάκρυα στα μάτια περιγράφει τις εικόνες που είδε, « Τα παιδιά ήρθαν αντιμέτωπα με μια θεομηνία που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν».

 

44 αρνιά και 30 που προορίζονταν για να γίνουν μάνες τα επόμενα χρόνια πνίγηκαν, ενώ είναι αμφίβολο αν ο ΕΛΓΑ δώσει αποζημίωση, όταν τα κουφάρια των ζώων έχουν χαθεί μέσα στο ποτάμι.

Εκτός όμως από τα ζώα καταστράφηκε τμήμα της περίφραξης και κατασκευές που προορίζονταν για τον σταβλισμό των ζώων.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το τοιχίο του ποταμού που υπάρχει – σχηματίζοντας γωνία στο σημείο- δημιούργησε το πρόβλημα στο οποίο συνηγόρησε το γεγονός ότι ο ποταμός δεν καθαρίζεται σε τακτικά διαστήματα.

Οι ζημιές

Στους Λάμπου Μύλους από χτες το μεσημέρι, όπως είπε η πρόεδρος του χωριού, Αναστασία Παλιβάνη τα νερά κατέβαιναν μέσα από το δάσος και μπήκαν μέσα σε ορισμένα σπίτια. Προβλήματα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης, Μιχάλη Φρατζέσκο, εκδηλώθηκαν σε Συκούντα, Ίππειος, Γέρα, Αμπελικό, Δρότα, Ακράσι, Θερμή, και Νέες Κυδωνίες.

Στη Δυτική Λέσβο

Στη Δυτική Λέσβο, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου, Ανδρέα Αξή, προβλήματα εντοπίστηκαν σε περιφερειακούς δρόμους στους οποίους κατέβηκαν φερτά υλικά ενώ υπήρξαν και πτώσεις βράχων. Συγκεκριμένα φερτά υλικά και πτώσεις βράχων είχαμε στους περιφερειακούς δρόμους Πέτρας – Μολύβου, Στύψης – Πελόπης- Υψηλομετώπου, ενώ στην Ανεμώτια μπήκαν νερά σε μαγαζί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey