Γιατί τα βιβλία και τα άλμπουμ δεν έχουν ημερομηνία λήξης…

«Οικογενειακό άλμπουμ αγάπης» της Αθανασίας Δαφιώτη κυκλοφόρησε [Vid & Pics]

16/11/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 16/11/2022 - 12:24

Το πρώτο «Οικογενειακό άλμπουμ αγάπης» για μικρά παιδιά είναι γεγονός! Μια  πρωτότυπη ιδέα της συγγραφέως Αθανασίας Δαφιώτη, σε εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμμετρία.

Η Αθανασία Δαφιώτη

Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε για τα μικρά παιδιά, ωστόσο έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές και εκείνων της πρώτης σχολικής ηλικίας. Σε αυτό συντελεί το γεγονός ότι στο βιβλίο περιγράφονται όλα τα μέλη της ελληνικής οικογένειας, από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους θείους και τις θείες μέχρι και τα κατοικίδια, όλα εκείνα δηλαδή τα πλάσματα που διαμορφώνουν τον ψυχισμό και τον χαρακτήρα ενός ατόμου στα πρώτα βήματα κοινωνικοποίησης.

Από την παρουσίαση του βιβλίου στο Βιβλιοπωλείο Φωτίου

Πηγή έμπνευσης όπως είπε στο «Ε» η συγγραφέας Νάσια Δαφιώτη, αποτέλεσε ένα πραγματικό γεγονός. «Γράφτηκε για ένα μικρό κοριτσάκι που λέγεται Αθανασία - Χριστίνα, είναι 2,5 ετών, είναι η μικρή μου εγγονή. Έψαχνα να βρω ένα βιβλίο που έχει μέσα τις λεξούλες για να τις μάθει και να συνδέσει με κάθε πρόσωπο της οικογένειας τις έννοιες και να είναι ένα βιβλίο που θα αγαπήσει και θα το κρατήσει για όλη της ζωή, όχι γιατί το έγραψε η γιαγιά της αλλά γιατί αναφέρεται σε όλη την οικογένεια. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου που είναι και πιο διαδραστικό το παιδί θα ζωγραφίσει τις δικές του φιγούρες ξεχωριστά. Ξεχωριστά την μαμά, ξεχωριστά τον μπαμπά και αυτό γιατί δεν ζουν όλες οι μαμάδες με όλους τους μπαμπάδες μαζί». Έτσι τα παιδιά ζωγραφίζοντας τις ξεχωριστές αυτές φιγούρες μέσα στο βιβλίο καταφέρνουν να το καθιστούν μοναδικά προσωπικό βάζοντας την προσωπική τους πινελιά σε ένα συγγραφικό έργο μέσα από την καλλιτεχνική έκφρασή τους. Ακόμη μπορούν να προσθέσουν και φωτογραφίες μέσα. «Και πόσο μαγικό θα είναι αν ανατρέξει σε αυτό, μαζί με το δικό του παιδί κάποια στιγμή. Γιατί τα βιβλία και τα άλμπουμ δεν έχουν ημερομηνία λήξης» είπε χαρακτηριστικά η κα Δαφιώτη, για το τρίτο κατά σειρά συγγραφικό της έργο.

Η Αθανασία Δαφιώτη με τις Μαίρη και Μυρένα Φωτίου

Το βιβλίο «Οικογενειακό άλμπουμ αγάπης» θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Μυτιλήνης και μέσω ίντερνετ από τις εκδόσεις ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ, ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει σε βιβλιοπωλεία των γειτονικών νησιών.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στο βιβλιοπωλείο Φωτίου από την κοινωνική λειτουργό Δέσποινα Σαμοθρακή και τη νηπιαγωγό Πόπη Γιασσά. Η παρουσίαση περιελάμβανε θεατρικά και μουσικά παιχνίδια καθώς και ζωγραφική!

Η Αθανασία Δαφιώτη με τις Δέσποινα Σαμοθρακή και Πόπη Γιασσά

Η Αθανασία Δαφιώτη

Η Αθανασία (Νάσια) Δαφιώτη, ζει στην Μυτιλήνη. Πολύ κοντά στα Μικρασιατικά παράλια, την πατρίδα των παππούδων της. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Γερμανία, όπου γεννήθηκε. Σπούδασε υποκριτική τέχνη αρχικά στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου, της Αθήνας, μετά από ειδικές εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο, «σαν παιδί θαύμα»! Στη συνέχεια Θεατρολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, του Α.Π.Θ. στην Θεσσαλονίκη. Master στο Θεατρικό Παιχνίδι και στο Νεοελληνικό Θέατρο. Εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας, στη Μυτιλήνη, με θέμα: «Η χρήση αφηγηματικών δομών στη θεατρική αγωγή στα πλαίσια της σύγχρονης εκπαίδευσης». Σαν ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος βρέθηκε στην Κύπρο, όπου γέννησε τους τρεις γιους της. Έπαιξε θέατρο επί σειρά ετών, στην Αθήνα, στην Λευκωσία, στην Λεμεσό. Στην Μυτιλήνη, δίδαξε θέατρο και ιστορία θεάτρου, οργάνωσε και παρουσίασε ψυχαγωγικά προγράμματα και εκδηλώσεις για παιδιά, ως θεατροπαιδαγωγός.

Ασχολήθηκε από έφηβη με το ραδιόφωνο. Σαν επαγγελματίας κυρίως, στην κρατική ραδιοφωνία, σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχοντας την ευθύνη και παρουσίαση της πολιτιστικής εκπομπής στον περιφερειακό σταθμό της ΕΡΑ Αιγαίου.

Έχει διδάξει σε δημόσια ΙΕΚ του ΟΕΕΚ, σε ΙΔΕΚΕ και ΝΕΛΕ θεατρική αγωγή και θεατρικό παιχνίδι. Ως ηθοποιός – θεατρολόγος δίδαξε στην δημόσια εκπαίδευση, από το 1995 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, οργανώνοντας θεατρικές ομάδες που έχουν αποσπάσει βραβεία, διακρίσεις και επαίνους.

Αγαπά το θέατρο, την μουσική, και το τραγούδι. Πρόσφατα ανακάλυψε την ζωγραφική. Η μεγάλη της αγάπη είναι να γράφει και να αφηγείται παραμύθια!

Ασχολείται με την βιβλιοκριτική, κάνει τις βιβλιοπροτάσεις της σε ηλεκτρονική εφημερίδα και στο διαδίκτυο. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου-Νήσων (Μέλος της Π.Ο.Ε.Σ.Υ.)

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey