Δήλωση Σωκράτη Φάμελλου από Λέσβο

«Ο Μητσοτάκης είναι αρνητής της πραγματικότητας» [Vid]

17/12/2021 - 12:39 Ενημερώθηκε 20/12/2021 - 13:33

 «Ο Μητσοτάκης είναι αρνητής της πραγματικότητας» είπε από την Λέσβο, σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική τόσο σε επίπεδο πανδημίας όσο και σε επίπεδο ακρίβειας, ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής Β Θεσσαλονίκης & τομεάρχης περιβάλλοντος και ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο νησί.

«Ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ σήμερα συνδέεται με τα δύο μεγαλύτερα ίσως προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και αυτά περιλαμβάνονται και στην επίσκεψη που είχαμε αυτές δύο μέρες. Είναι το θέμα της και της πανδημίας και το θέμα της ακρίβειας που συνδέεται με την ενεργειακή κρίση» είπε ο κ. Φαμελλος κάνοντας αναφορά στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο σύστημα υγείας και στους μειωμένους πόρους γι’ αυτήν που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός που ήρθε στη Βουλή με ότι αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα μιλώντας για την πανδημία χαρακτήρισε ανεπαρκές το κυβερνητικό πρόγραμμα. Αναφερόμενος στους θανάτους από κορονοϊό είπε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη και πρόσθεσε: «Η χώρα μας έχασε το δρόμο, σταμάτησε η πολιτική να συνομιλεί με την επιστήμη και φαίνεται ότι οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται υπόψη με πολιτικά και κομματικά κριτήρια από τον κύριο Μητσοτάκη. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επαναφέρει πολλές φορές την ανάγκη να υπάρχει ενιαίο μέτωπο και πολιτικό και κοινωνικό και επιστημονικό. Να ακούμε τους επιστήμονες και να θέσουμε σε αυτούς επιλογές και όχι στις λανθασμένες αποσπασματικές και πολλές φορές υποκριτικές επιλογές του κυρίου Μητσοτάκη». Ενδεικτικά επεσήμανε ότι θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί το Βοήθεια στο Σπίτι για όλους εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στο μέτωπο της ακρίβειας ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι τα μέτρα τα οποία παίρνει η κυβέρνηση είναι αποσπασματικά, καθυστερημένα και ανεπαρκή, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα εν μέσω Δεκεμβρίου και ενώ η ενεργειακή ακρίβεια είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα τόνισε ότι από τα μέσα του Οκτώβρη θα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί μέτρα ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ακόμη πρότεινε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης «Θα μπορούσε να δώσει άμεσα σε οικογένειες που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης 30% έκπτωση» είπε χαρακτηριστικά.

Οι συναντήσεις

Ο κ. Φάμελλος είχε σειρά συναντήσεων και επαφών κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Λέσβο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι και συνάντηση με τον Διευθυντή του Νικόλαο Ζούρο. Επόμενη στάση η παραλία της Ερεσού εξαιτίας του ζητήματος που έχει προκύψει στο Αφεντέλι. Ακόμη υπήρξαν επαφές με το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό Επιμελητήριο, τους εμπορικούς συλλόγους και την Ένωση Καταναλωτών «Στόχος να αναδείξουμε τόσο τοπικά ζητήματα τα οποία έχει ανάγκη το νησί αλλά και να θίξουμε κεντρικά ζητήματα πολιτικής σχετικά ζητήματα που έχει να κάνει κυρίως με την ακρίβεια που καλπάζει και τους λογαριασμούς που έρχονται σε όλους τους συμπολίτες μας. Κάθε μέρα δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής» είπε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Καραβασίλης κατά την διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, στο πλαίσιο της επίσκεψης Φάμελλου, παρουσία του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Μπουρνού.

Ερώτηση για το Αφεντέλι

«Στεκόμαστε στο πλάι του κινήματος για ανοιχτή και ελεύθερη παραλία στη Σκάλα Ερεσού και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αποτραπεί η σκανδαλώδης δόμηση πάνω στην άμμο (..)  Την ώρα που επισκεπτόμαστε το Αφεντέλι και κατατέθηκε και ερώτηση που συνυπογράφουν προς τον Υπουργό περιβάλλοντος για το θέμα της Ερεσού» είπε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα στο Αφεντέλι και πρόσθεσε μεταξύ άλλων : «Είμαστε αισιόδοξοι ότι με την κινητοποίηση από  τόσο πολύ κόσμο και σε τοπικό επίπεδο και σε θεσμικό επίπεδο από το δικό μας κομμάτι στη Βουλή αλλά και διεθνώς γιατί ακριβώς το brandname της Ερεσού είναι αυτός ο χαρακτήρας Ελευθερίας που έχει ο τόπος και προορισμός διακοπών από πάρα πολλές απόψεις» και τόνισε ότι δεν είναι θέμα προσωπικής αντιδικίας με την ιδιοκτήτρια αλλά είναι θέμα αρχής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey