Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Ιγνάτης Λασκαρίδης, μιλά για τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και όχι μόνο…

Με πρωταγωνιστή το ποδήλατο [Vid]

12/09/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 12/09/2022 - 10:50

«Τρόπος ζωής.. Ξεκάθαρα» ήταν η απάντηση του Προέδρου του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Ιγνάτη Λασκαρίδη, στην ερώτηση του «Ε» τι σημαίνει για εκείνον το ποδήλατο, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δυναμική εμφάνιση σε πλήθος εκδηλώσεων χαρίζοντάς του δικαιωματικά τον τίτλο του πρωταγωνιστή.  

Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Ιγνάτης Λασκαρίδης

Όλες οι δράσεις του Πο. ΣΥ. Λέσβου έχουν ως στόχο να συστήσουν στους πολίτες ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής προωθώντας το ποδήλατο για τις αστικές τους μετακινήσεις, αλλά και σαν ένα πολύ καλό μέσο άθλησης. 

Μέσα από τους κόλπους του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου έχουν αναδειχθεί αθλητές που έχουν ξεχωρίσει με τις επιδόσεις τους. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τον Αστέριο Νιδήμο που στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία του στο Marathon του 2022. Τον Γιώργο Σαραϊδάρη που χαρακτηρίζεται από τους πρωτοπόρους του αγωνιστικού ποδηλάτου στη Λέσβο με τον κ. Λασκαρίδη να επισημαίνει: «Από αυτόν ξεκίνησαν όλα, βλέπαμε τον Γιώργο και έτσι.. από ένας γίναμε δύο πληθαίνοντας». Ακόμη ο Μπάμπης Μπουντάκης και ο Δημήτρης Αλεξίου είναι αθλητές του ποδηλατικού συλλόγου που έχουν ξεχωρίσει με τις συμμετοχές τους σε αγώνες ποδηλασίας.  

«Όλοι θέλουν να κάνουν ποδήλατο, αλλά η πόλη μας είναι αφιλόξενη γι’ αυτό. Αν υπήρχαν ποδηλατόδρομοι και το κυκλοφοριακό ήταν πιο ήπιο, θεωρώ ότι θα χρησιμοποιούσαμε οι περισσότεροι ποδήλατο και λιγότεροι το αυτοκίνητο» είπε ο κ. Λασκαρίδης και πρόσθεσε ακολούθως: «Οι Μυτιληνιοί έχουν δείξει ότι αγαπάνε το ποδήλατο μέσα από την συμμετοχή τους στις δράσεις, με τα μηνύματα που μας στέλνουν, από το πόσο αγκάλιασαν τον ποδηλατόδρομο στα Τσαμάκια φέρνοντας τα παιδιά τους. Θα πρέπει να πούμε ακόμη ότι είναι πολλοί οι νέοι γονείς που θέλουν να μάθουν στα παιδιά τους από μικρά σωστή κυκλοφοριακή αγωγή χρησιμοποιώντας το ποδήλατο».  

Μια χρονιά γεμάτη  

«Η χρονιά που κυλάει ήταν πάρα πολύ γεμάτη. Πολύ δυνατή» είπε στο «Ε» ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Ιγνάτης Λασκαρίδης κάνοντας απολογισμό δράσεων χωρίς να παραλείψει δύο brevet, τους ποδηλατικούς γύρους του νησιού, 200 και 300 χλμ. Μάλιστα ο δεύτερος ήταν επετειακός αφού έδωσε σε όλους όσοι κατάφεραν να τερματίσουν μετάλλια αναμνηστικά - συλλεκτικά για τα 100 χρόνια των Brevet ανά τον κόσμο. Αναφορά έγινε για τον αγώνα endurο στην Αγιάσο. Ακόμη ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, συμμετείχε στην πιο δυνατή εκδήλωση του καλοκαιριού, στο «Βig city Festival» με τον Ιγνάτη Λασκαρίδη να τονίζει ότι η πόλη μπορεί να υποστηρίξει πολύ μεγάλες εκδηλώσεις. Οι βραδινές ποδηλατάδες, οι συντηρήσεις μονοπατιών, η κοινωνία του κώδικα οδικής κυκλοφορίας στα παιδιά, το Lesvos ride Grandprix σε Σκαλοχώρι, Στύψη και Σίγρι περιλαμβάνονται και αυτές στην φαρέτρα των δράσεων του συλλόγου.  

Επίλογος στον Μόλυβο 

Ο τερματικός σταθμός των εκδηλώσεων για φέτος είναι ο Μόλυβος, όπου, τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη, θα γίνουν αγώνες με αθλητές από όλο τον κόσμο αλλά και αγώνες στους οποίους μπορούν να συμμετέχουν Μυτιληνιοί. Συγκεκριμένα θα γίνουν τρεις διεθνείς αγώνες, γιατί όπως εξηγεί ο κ. Λασκαρίδης, έτσι χαρακτηρίζονται ελκυστικοί για τους αθλητές που θα έρθουν από το εξωτερικό, καθώς με αυτόν τον τρόπο συγκεντρώνουν βαθμολογία για τους ολυμπιακούς αγώνες. «Στο Μύλυβο θα γίνουν τρεις διεθνείς αγώνες και εκτιμούμε ότι θα έχουμε πολλές συμμετοχές. Οι αγώνες θα γίνουν μέσα στον Μόλυβο. Ειδικότερα θα είναι κυκλικές διαδρομές μέσα στον Μόλυβο και μπορούν να έχουν πολλούς θεατές».  

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 στη Λέσβο

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey