«Τσουκάλι Άνοιξε»

Μακαρονάδα με αλίπαστα [Vid & Pics]

30/01/2022 - 10:01 Ενημερώθηκε 31/01/2022 - 14:07

Ο Ιγνάτης Χαλκιώτης, «μετρ» της μαγειρικής μας ταξιδεύει σε μια μοναδική εμπειρία γεύσεων με μία μακαρονάδα δικής του εμπνεύσεως έχοντας βασικά υλικά τα προϊόντα ΛΕΒΑ. Τα αλίπαστα, οι ελιές και το ούζο «ΣΜΥΡΝΙΩ» της Εταιρίας Ε. & Κ. ΜΠΟΥΧΛΗΣ Α.Ε. θα συνθέσουν μία από τις πιο ωραίες συνταγές στο Τσουκάλι Άνοιξε τρελαίνοντας τους ουρανίσκους μας με αρώματα και γεύσεις καθαρά λεσβιακές. 

Υλικά για την Συνταγή  

  • 50γρ. αντσούγες ΛΕΒΑ 
  • 100 γρ. σκουμπρί καπνιστό ΛΕΒΑ
  • 4 κουταλιές της σούπας ελιές ξιδάτες ΑΙΟΛΙΑ
  • 4 αχινούς, ζωμός και ψαχνό 
  • 4 κουταλιές της σούπας λιαστή ντομάτα 
  • 1 αποξηραμένη καυτερή πιπεριά 
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες 
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη  
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας  
  • Ένα πακέτο χυλοπίτες  
  • Λίγο ντόπιο ελαιόλαδο 
  • Και λίγο ούζο ΣΜΥΡΝΙΩ   

Μέθοδος Εκτέλεσης  

Ρίχνουμε το λάδι στη φωτιά και περιμένουμε να κάψει. Προσθέτουμε τις αντσούγες μας και ανακατεύουμε μέχρι να εξαφανιστεί από το οπτικό μας πεδίο. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε. Σειρά έχει η λιαστή ντομάτα, οι ελιές, η κάπαρη και η καυτή πιπεριά η οποία θα αφαιρεθεί στη συνέχεια. Σβήνουμε τη σάλτσα μας με ΣΜΥΡΝΙΩ. Αμέσως μετά στο μείγμα μας προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και ακολουθούν οι τέσσερις κουταλιές σάλτσα ντομάτας. Η σάλτσα μας θα μυρίσει ακόμη περισσότερο θάλασσα με το ζουμί από τον αχινό μας.  

Παράλληλα έχουμε φροντίσει να βράσουν οι χυλοπίτες μας για να τις παντρέψουμε με την σάλτσα, όσο τα υλικά μας είναι ζεστά. Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες μας, με μια πιρούνα, στη σάλτσα και ανακατεύουμε προσεκτικά.  

Σερβίρουμε τις χυλοπίτες μας προσθέτοντας σκουμπρί, μαϊντανό και αυγό από τους αχινούς.  

Ε. & Κ. ΜΠΟΥΧΛΗΣ Α.Ε. 

Η Ε.&Κ. ΜΠΟΥΧΛΗΣ Α.Ε. μια σταθερά ανερχόμενη παραδοσιακή βιοτεχνία, ασχολείται από το 1950 με τη μεταποίηση ιχθυρών (αλίπαστα), την επεξεργασία ελιών και με την παραγωγή και εμφιάλωση εξαιρετικού ούζου στη Μυτιλήνη. Οι δραστηριότητές της καλύπτουν εδώ και πολλά χρόνια την τοπική, αλλά και όλη σχεδόν την ελληνική αγορά. Σημαντικό επίσης μερίδιο της παραγωγής της εξάγεται. Τα προϊόντα που επεξεργάζεται είναι από το νησί και διαλέγονται με προσοχή από τους πεπειραμένους ανθρώπους της. Όλα παρασκευάζονται εντελώς παραδοσιακά, με ανθρώπινα χέρια και με παντελή απουσία χημικών συντηρητικών.  

Η εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της έχει προκαλέσει τη σταθερή ζήτηση τους από πολλές επιχειρήσεις του Κέντρου και της υπόλοιπης Ελλάδας. Έτσι μπορούμε να τα απολαμβάνουμε καθημερινά στο τραπέζι μας. 

Η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων H.A.C.C.P. 

Το ΣΜΥΡΝΙΩ μυρίζει θάλασσα, μυρίζει μνήμες 

Το ούζο Μυτιλήνης Σμυρνιώ «ζυμώθηκε» με γνώση και εμπειρία, για να αποκαλύψει μυστικά από παλιές, χαμένες συνταγές, στους μυημένους της γεύσης. Απολαύστε αυτό το μοναδικό, ιδιαίτερο ούζο από τη Μυτιλήνη, σε τρεις τύπους, δυνατό ή πιο ελαφρύ, όπως αρμόζει στην κάθε στιγμή. Το Σμυρνιώ έχει το άρωμα του γλυκάνισου και άλλων αρωματικών βοτάνων που φύονται αποκλειστικά στο νησί της Λέσβου. Αποστάζεται σε παραδοσιακό χάλκινο άμβυκα σταγόνα - σταγόνα, κάτω από το άγρυπνο μάτι ανθρώπων της οικογένειας. Η παραγωγή γίνεται σε τρεις τύπους, 40 και 42 βαθμούς, για να ταιριάζει σε κάθε γούστο και διάθεση. Αφού είναι έτοιμο και έχουν γίνει όλοι οι έλεγχοι και δοκιμές, εμφιαλώνεται με σύγχρονα μηχανήματα Διατίθεται σε γυάλινες φιάλες των 50, 200 και 700ml. Στην ετικέτα του απεικονίζεται σε γκραβούρα η παλιά πόλη της Μυτιλήνης, για να μας θυμίζει πάντα τα πρώτα μας βήματα και το ταξίδι αυτής της μοναδικής συνταγής μέσα  στο χρόνο. 

Οι ελιές  

Ελιές Μυτιλήνης, διατηρημένες σε ελαιόλαδο, ξίδι από κρασί και άλμη. Εξαιτίας της πολύ μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε λάδι (πάνω από 25%), αυτές οι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας ελιές, προτιμούνται γιατί είναι περισσότερο θρεπτικές και γευστικές. 

Αλίπαστα

Αλίπαστα ψάρια, ολόκληρα ή σε φέτες. Διατηρημένα σε θαλασσινό αλάτι ή σε λάδι, χωρίς κανένα συντηρητικό. Εξαιρετικής ποιότητας μεζέδες, που περιμένουν να τους δοκιμάσετε. Στα προϊόντα περιλαμβάνονται σαρδέλες σε αλάτι και σαρδέλες σε λάδι, αντσούγες σε αλάτι, κολιοί σε αλάτι, σκουμπρί σε λάδι και σκουμπρί καπνιστό. 

Χορηγοί επικοινωνίας

Τα γυρίσματα έγιναν στο ουζερί «Γοργόνα» στην Χρυσομαλλούσα και χορηγοί επικοινωνίας της εκπομπής είναι οι Ε. & Κ. ΜΠΟΥΧΛΗΣ Α.Ε. και Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου.

Όλες τις συνταγές του «Τσουκάλι Άνοιξε» μπορείτε να τις δείτε στο site του ΕΜΠΡΟΣ, στο κανάλι στο YOUTOUBE, καθώς και στις σελίδες που διατηρεί σε facebook & instagram.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey