Αποκλειστική δήλωση Γ.Γ. Υποδοχής Αιτούντων, Μάνου Λογοθέτη για το σημερινό ναυάγιο και τις μεταναστευτικές ροές

Λογοθέτης: «Τα δίκτυα λαθροδιακίνησης εκμεταλλεύονται τα καιρικά φαινόμενα» [Vid]

19/01/2021 - 17:02 Ενημερώθηκε 21/01/2021 - 14:27

 Οι διακινητές ανθρώπινων ζωών εκμεταλλεύονται, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου, Μάνο Λογοθέτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκειμένου να στέλνουν βάρκες από την γειτονική χώρα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και το σημερινό ναυάγιο κατά το οποίο ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Ο κ. Λογοθέτης μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του emprosnet.gr για το σημερινό περιστατικό αλλά και για την παρατηρούμενη μείωση των ροών.

Η επιχείρηση

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, σε δύσβατη χερσαία περιοχή νοτιοανατολικά της Λέσβου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, για την ύπαρξη ατόμων σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέσβου. Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έσπευσαν και επιχείρησαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και δύο ταχύπλοα του Ελληνικού Στρατού. Από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ εντοπίστηκαν σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή συνολικά είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαποί και η σορός ενός άνδρα.

Οι ανωτέρω απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης και μεταφέρθηκαν με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Μυτιλήνης, όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι οποίες διεξήχθησαν στην ανωτέρω περιοχή, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν από στελέχη ΕΛ.ΑΣ. επί της ξηράς, επιπλέον τρεις (03) αλλοδαποί, καλά στην υγεία τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey