Ξανά βανδαλισμοί στα Τσαμάκια

13/04/2017 - 16:04 Ενημερώθηκε 13/04/2017 - 16:07

Κάτι λιγότερο από ένα χρόνο μετά, η πλαζ Τσαμάκια υπέστη βανδαλισμό και την Κυριακή το πρωί, οι άνθρωποι της ΑΔΕΛ αλλά και ο ένας εκ των δύο επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται το καλοκαίρι στο χώρο, βρέθηκαν ξανά να μετρούν ζημιές. Αυτή τη φορά ωστόσο, η «μπούκα» στα Τσαμάκια σηκώνει πολλή συζήτηση, καθώς φαίνεται να είναι στοχευμένη.

Αφού οι άγνωστοι που εισέβαλαν στον περιφραγμένο χώρο της πλαζ, έκλεψαν εξοπλισμό, μηχανήματα που φυλάσσονται στις αποθήκες, εργαλεία μέχρι και τις… βρύσες!

Στην ΑΔΕΛ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους γι’ αυτό το νέο βανδαλισμό, με την πρόεδρό της, Ταξιαρχούλα Πνακά, να τον χαρακτηρίζει στο «Ε», «περίεργο» αφού δεν υπάρχει πλέον καμία ένδειξη του «προσφυγικού» για να κρυφτεί κανείς, και τον Παναγιώτη Αφεντούλη να αναρωτιέται το πώς μπορεί επιτέλους να περιφρουρηθεί ο χώρος αποτελεσματικά μέσα στο χειμώνα.

Οι εγκαταστάσεις που αποκαταστάθηκαν πέρυσι το Μάιο, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το νέο επιχειρηματία που ανέλαβε την εκμετάλλευση του δεύτερου μισθίου επί της πλαζ, βρέθηκαν στο στόχαστρο των βανδάλων. Κι αυτό γιατί ο επιχειρηματίας -σε αντίθεση με τον πρώτο που έχει αποσυρθεί από την πλαζ- διατηρεί το χειμώνα στους αποθηκευτικούς χώρους των εγκαταστάσεων της ΑΔΕΛ, τον εξοπλισμό του με τον οποίο λειτουργεί την πλαζ τα καλοκαίρια.

Οι άγνωστοι που εισέβαλλαν πιθανότατα το Σάββατο, έσπασαν τις πόρτες των γραφείων των εγκαταστάσεων και αφαίρεσαν από εκεί ό,τι πολύτιμο αναγνώρισαν. Από πιεστικά μηχανήματα νερού(!), εργαλεία, λάμπες, φωτιστικά μέχρι και τις βρύσες από τις πρόσφατα ανακαινισμένες τουαλέτες, το χώρο των οποίων παραβίασαν.

Το αξιοσημείωτο -και ενδεικτικό της άνεσης που υπάρχει στον οποιονδήποτε θελήσει να μπει στις αφύλακτες εγκαταστάσεις της πλαζ το χειμώνα- είναι, κατά τη μαρτυρία των ανθρώπων της ΑΔΕΛ, πως οι δράστες «επιχειρούσαν» για πάνω από μία ώρα στο χώρο. Αφού βρέθηκαν μέχρι και… καφέδες φρέσκοι στα κεντρικά γραφεία των εγκαταστάσεων, ένδειξη θράσους αλλά και άνεσης, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αφεντούλη, του επιχειρηματία που μέτρησε από προχθές τις περισσότερες ζημιές. Και που θα τον αναγκάσουν σε λίγους μήνες, να μπει στη διαδικασία να αγοράσει νέο εξοπλισμό για να λειτουργήσει κανονικά.

Τι θα γίνει ενόψει καλοκαιριού;

Το «Ε» κατά την αυτοψία του στις εγκαταστάσεις που αποτελούν για χρόνια σημείο αναφοράς για τους Μυτιληνιούς τα καλοκαίρια, αντίκρισε γενικά εικόνες που προκαλούν θλίψη, σε συνδυασμό με εκείνη της εγκατάλειψης με τις σπασμένες από το Γενάρη, κατασκευές του παλαιότερου επιχειρηματία στην πλαζ.

Που καθιστούν ενόψει του ερχόμενου καλοκαιριού, εξαιρετικά δύσκολο (και κοστοβόρο) το εγχείρημα συμμόρφωσης και αποκατάστασης του χώρου για να υποδεχθεί τους λουόμενους. Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως φέτος, υπάρχει και το μεγάλο ερωτηματικό που αφορά και στο πώς ακριβώς θα λειτουργήσει η πλαζ, με δεδομένο ότι ο ένας εκ των δύο επιχειρηματιών έχει αποβληθεί από το μίσθιο, αλλά βρίσκεται στα δικαστήρια με την ΑΔΕΛ…

 

Μήνυση

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως από πλευράς Δήμου Λέσβου, κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες με την υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων, ενώ το ενδεχόμενο να προβλεφθεί (επιτέλους) η φύλαξη του χώρου για τους μήνες που δεν λειτουργεί η πλαζ, επανέρχεται στο μυαλό των ανθρώπων της δημοτικής αρχής. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey