Ο Ιρανός πρόσφυγας που έδωσε εξετάσεις και πέτυχε ΜΟ 18,25

Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκι ο πρωταγωνιστής των Πανελλαδικών [Vid]

30/06/2022 - 14:00 Ενημερώθηκε 30/06/2022 - 15:18

Αξιέπαινος είναι το επίθετο εκείνο που μπορεί να προσδιορίσει τον πρωταγωνιστή των φετινών Πανελλαδικών. Αυτό γιατί έδειξε πως αν θέλεις πραγματικά όλα μπορείς να τα πετύχεις. Οι συνθήκες της ζωής του δεν είναι οι πλέον εύκολες, στην παιδική του ηλικία έπρεπε να πάρει με την οικογένειά του τον δρόμο της προσφυγιάς και να χτίσουν ξανά την ζωή τους σε μια άλλη χώρα από την αρχή ενώ ταυτόχρονα έδωσε εξετάσεις σε μια ξένη και δύσκολη γι’ αυτόν γλώσσα.

Ο Ιρανός Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκι είναι ο πρωταγωνιστής αυτών των ημερών, όχι μόνο για τις υψηλές του επιδόσεις, αλλά γιατί κάτω από δύσκολες κοινωνικοοικονομικοπολιτικές συνθήκες εκείνος κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να επικεντρωθεί στον στόχο και να πετύχει.  20 Φυσική, 20 Μαθηματικά, 19,5 Χημεία και 13,5 Έκθεση αυτούς τους βαθμούς συγκέντρωσε ο μαθητής της Θετικής Κατεύθυνσης με πρώτη επιλογή την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Ήρθε με την οικογένειά του στην Λέσβο, με βάρκα από την Τουρκία, τον Αύγουστο του 2019, έμεινε στον καταυλισμό της Μόριας για κάποιους μήνες, έπειτα στον Δημοτικό του Καρά Τεπέ και όταν έκλεισε μεταφέρθηκαν σε εκείνον που δημιουργήθηκε στο πεδίο βολής.

«Δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα. Είχα πολύ υποστήριξη και από τους δασκάλους και από τους συμμαθητές. Αν δεν ήταν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι δεν θα ήμουν εγώ εδώ σήμερα» είπε στο «Ε» διατηρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης εκείνο το χαμόγελο ευτυχίας και της ευγνωμοσύνης ταυτόχρονα.

Τον Ιρανό πρόσφυγα συνεχάρη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, ο δεύτερος του έκανε γνωστό ότι μέσω του ιδρύματος «Ευστρατίου» θα εξασφαλιστεί υποτροφία Ι οικονομική στήριξη στον  Κουρό Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκι καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών του καθώς και στέγη.

 

 

Ο Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκι

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey