Στο πλευρό των καθηγητών μαθητές της Λέσβου

«Κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική» [Vid]

11/10/2021 - 11:49 Ενημερώθηκε 12/10/2021 - 10:11

Ραντεβού έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Λέσβου έδωσαν το πρωί της Δευτέρας, εκπαιδευτικοί και μαθητές που αντιδρούν στις «αντιεκπαιδευτικές», όπως χαρακτηρίζουν πολιτικές της κυβέρνησης. Εκπρόσωποι δασκάλων και καθηγητών συναντήθηκαν με την προοπτική να δώσουν το ψήφισμά τους στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Μαρία Παπαδανιήλ, που ωστόσο απουσίαζε. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Λέσβου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μπουρνούς. Μαθητές και καθηγητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τον Μακρύ Γιαλό στην πλατεία Σαπφούς, περνώντας από τα Κεντρικά Λύκεια. 

Το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Ακόμη να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως). Επιπλέον καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων και αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων. Παράλληλα ζητείται να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων και να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά.

«Το ΥΠΑΙΘ μετά τη συντριπτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών  στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ την προηγούμενη σχολική χρονιά νομοθέτησε πρωτοφανείς απειλές για κυρώσεις, ελπίζοντας στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών για να σταματήσουν την απεργία. Όταν συνειδητοποίησε ότι  ο κλάδος δεν σκύβει το κεφάλι ούτε υπό την έωλη απειλή των κυρώσεων αποφάσισε να σύρει και πάλι την ΟΛΜΕ στα δικαστήρια για να απαγορεύσει την απεργία.  Το ΥΠΑΙΘ, μετά τις απανωτές ήττες του, έφτασε στο σημείο να δώσει εντολή στην αστυνομία να απαγορεύσει ακόμα και την διαδήλωση των εκπαιδευτικών και  να τους επιτεθεί με αύρες, χημικά και βία. Ταυτόχρονα, επιστράτευσε τα συστημικά ΜΜΕ, προκειμένου να κατασυκοφαντήσει τους/τις εκπαιδευτικούς. Ξεχνά το ΥΠΑΙΘ ότι είναι οι εκπαιδευτικοί αυτοί/ες που κρατούν εδώ και χρόνια το Δημόσιο Σχολείο όρθιο απέναντι σε όλες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο την περίοδο της πανδημίας ενώ το ίδιο δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας. Συνεχίζει τον εκφοβισμό με τη νέα απαράδεκτη εγκύκλιο Κόπτση, η οποία αποκρύπτει την συνολική απόφαση του δικαστηρίου και διακηρύσσει ότι η συμμετοχή στην απεργία αποχή είναι παράνομη. Ο κλάδος μας όμως δεν κάμπτεται και δεν τρομοκρατείται! Συνεχίζει μαζικά την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Επιβεβαιώνει την αγωνιστική του διάθεση να αποκρούσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική» αναφέρεται στην ανακοίνωση

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey