Η ομιλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στη εκδήλωση της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας

Καραμανλής: Με τα έργα που γίνονται η Λέσβος γυρίζει σελίδα [Vid&Pics]

25/06/2022 - 11:00 Ενημερώθηκε 26/06/2022 - 10:33

"Έχει διακριθεί για την αποτελεσματικότητα του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και κύριος εκφραστής του αναπτυξιακού προγράμματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Προσβλέπουμε σε σας για το ενδιαφέρον το οποίο δείχνετε" είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2023, στο ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο και είναι θέμα "Τα έργα που αλλάζουν την Ελλάδα | Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της Λέσβου".

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπος Αθανασίου

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής, Προκόπης Τζίμης ενώ τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής, Προκόπης Τζίμης
Ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης

Ακολούθως επισημαίνονται τα βασικά σημεία της ομιλίας του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή:

"Στηρίξατε την πατρίδα μας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, σε ότι έχει να κάνει με το προσφυγικό - μεταναστευτικό (...) Βιώσατε τι σημαίνει πρώτη φορά αριστερά ( ... ) Παραδώσατε μαθήματα ανθρωπισμού σε ολόκληρο το κόσμο (...)Είμαστε ευγνώμονες γι' αυτή την προσφορά σας στην πατρίδα (...)Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα αφήσει την πατρίδα μας να γίνει ένα ξεφραγκο αμπέλι (...) Αποδείξαμε ότι η θάλασσα μας και σύνορα έχει και ξέρουμε να τα φυλάμε. Από αυτό εδώ το νησί θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη του λιμενικού σώματος που τελούν το καθήκον τους στην πατρίδα (...) Πρόγραμμα 170 εκ. € στο νησί της Λέσβου υλοποιείται από το υπουργείο. Τα έργα αυτά αφορούν το λιμάνι Σιγρίου που σηματοδοτούν την αναβάθμιση του νησιού και βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, περισσότερη ασφάλεια και καλύτερες συνθήκες .

Το δεύτερο αφορά την σύνδεση του Σιγρίου και του λιμένα με την Καλλονή. Η πρόοδος του εργοταξίου έχει προχωρήσει στο 70% και υπολογίζουμε στο τέλος του έτους να έχουμε παραδώσει το έργο αυτό. 

Το Φράγμα με προϋπολογισμό 104εκ € υπόσχομαι να το δημοπρατήσουμε μέχρι τέλους του καλοκαιριού. Εξαιρετικά σημαντικό στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος των υδάτινων πόρων. 

Το έργο της Νότιας Παράκαμψης δεν θα σπάσει. 

Η επένδυση που γίνεται στο νησί σας είναι πολύ μεγάλη. Με τα έργα αυτά η Λέσβος γυρίζει σελίδα. Αφήνει πίσω της το χτες και περνάει σε νέα φάση δημιουργίας. Η Ελλάδα με τα κατάλληλα έργα υποδομής μπορεί να ανθίσει σε κάθε νησί. 

Στόχος να κάνουμε την πατρίδα μας ένα τόπο μεταφορών και υποδομών της νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της αυτή η χώρα".

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey