Προηγήθηκαν αντιδράσεις στην Χίο με τους κατοίκους να αποτρέπουν την αποβίβαση μηχανημάτων για την δημιουργία δομών

Βίντεο από τον Πολίτη Χίου

Κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στο λιμάνι της Μυτιλήνης [Vid]

06/01/2022 - 13:22 Ενημερώθηκε 08/01/2022 - 11:56

«Καλούμε τους εργαζόμενους και τους φορείς της Λέσβου σε ξεσηκωμό. Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων κέντρων φυλακών δεν θα περάσουν. Οι τοπικές κοινωνίες τόσο της Λέσβου όσο και της Χίου έχουν ήδη αποφανθεί: Καμιά δομή, ούτε κλειστή – ούτε ανοιχτή»

σημειώνεται στην ανακοίνωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου καλώντας τους κατοίκους της Λέσβου στο λιμάνι της Μυτιλήνης και προστίθεται ακολούθως: «Τους προειδοποιούμε! Μην διανοηθούν να αποβιβάσουν τα μηχανήματα στη Μυτιλήνη. Ο λαός της Λέσβου τους περιμένει! Είμαστε εδώ για να το αποτρέψουμε!».

Στην Χίο

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες στη γειτονική Χίο στο λιμάνι των Μεστών  επιχειρήθηκε η αποβίβαση οχημάτων, ανεπιτυχώς εξαιτίας των αντιδράσεων του κόσμου που δεν συμφωνούν στην δημιουργία δομών. Έτσι στις 6 το πρωί το πλοίο απέπλευσε από τη δυτική πύλη με προορισμό το κεντρικό Λιμάνι της Χίου όπου εισήλθε λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Στη θέα του πλοίου, κάτοικοι κι αιρετοί, στάθηκαν μπροστά στη ράμπα πρόσδεσης, αποτρέποντας το πλήρωμα να ρίξει τον καταπέλτη του πλοίου, όπως αναφέρεται στον Πολίτη Χίου. Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων, το πλοίο βγήκε εκτός λιμένα όπου και παρέμεινε για λίγη ώρα αναχωρώντας για τη Μυτιλήνη. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey