Ο Γιώργος Μαργαρίτης στον Καρά Τεπέ:

«Έχω νιώσει τον πόνο της προσφυγιάς»

26/02/2018 - 12:54 Ενημερώθηκε 02/08/2018 - 13:38
 

Της ΑΝΘΗΣ ΠΑΖΙΑΝΟΥ

Φωτογραφία: Ιγνάτης Τσικνής

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη συναυλία του στον «Οινοφόρο» που γνώρισαν τεράστια επιτυχία, μετέβη στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά- Τεπέ και  ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο καταυλισμό και μίλησε με ανθρώπους της δομής. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Ε» που κοινοποιήθηκε σε βίντεο στη σελίδα της «Εφημερίδας Εμπρός» στο facebook, φιγουράρισε σε δεκάδες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και συγκέντρωσε τεράστια απήχηση.

Ο κορυφαίος σύγχρονος λαϊκός τραγουδιστής δεν έχασε την ευκαιρία να ενημερωθεί και για το φλέγον ζήτημα του τόπου μας, το προσφυγικό και  ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του Κέντρου, Σταύρο Μυρογιάννη.

 

Ο Γιώργος Μαργαρίτης ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος, αλλά και τα επιτεύγματά του στο Κέντρο, ενώ είδε και τα δωμάτια φιλοξενίας, αφού μίλησε με το προσωπικό. «Ο ξεριζωμός είναι άτιμο πράγμα», είπε, για να προσθέσει: «Έχω νιώσει τον πόνο της προσφυγιάς, θυμάμαι τις εποχές που φεύγανε μπουλούκια Αυστραλία, Γερμανία, Καναδά και Αμερική». «Αυτό που έχει γίνει εδώ αξίζει συγχαρητηρίων. Οι άνθρωποι αυτοί φέρνουν τον μεγαλύτερο πόνο. Στην πατρίδα μας είχαμε κι εμείς τεράστια μετανάστευση, είναι άτιμο πράγμα όταν φεύγεις από την πατρίδα σου», δήλωσε ακόμη ο Γιώργος Μαργαρίτης στην κάμερα του «Ε», και εκθείασε τις δεξιότητες του κ. Μυρογιάννη.

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο Γιώργος Μαργαρίτης παίρνει θέση, εδώ υπέρ των προσφύγων και με κίνδυνο να θεωρηθεί «αιρετικός» από μερίδα του κοινού του που εκφράζει άλλες απόψεις. Αίσθηση είχε προκαλέσει, επίσης όταν είχε δηλώσει ότι δεν καταλαβαίνει τι τις θέλουν «τις παντρειές» οι gay, αλλά εφόσον τις θέλουν πρέπει να έχουν το δικαίωμα. Του φαίνεται παράλογο να εμποδίζεται η τεκνοθεσία από gay όταν υπάρχουν τόσα παιδιά χωρίς γονείς και του φαίνεται ακόμα πιο ωραίο να τεκνοποιούν οι gay με παρένθετες μητέρες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey