Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι τα νέα μέτρα

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις στην εστίαση οι επιχειρηματίες της Μυτιλήνης [Audio]

04/11/2021 - 12:29 Ενημερώθηκε 11/11/2021 - 12:08

«Είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε κινητοποιήσεις, μετά την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Συνέδριου Εστίασης, που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη στις 8-9 Νοεμβρίου, αφού θα έχουν παρθεί αποφάσεις και σε πανελλαδικό επίπεδο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ΑΣΠΙΔΑ που έρχεται σαν απάντηση στις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών ζητούν μείωση ενοικίων, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, επιδότηση ενεργειακών χρεώσεων & εξολοκλήρου διαγραφή επιστρεπτέων προκαταβολών.

Η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας για άλλη μια φορά η εστίαση γίνεται ο εύκολος στόχος παίζοντας με τις ζωές χιλιάδων επιχειρηματιών και των υπαλλήλων τους .

Η πρόσφατη απόφαση για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από το Σάββατο 06/11/21 αποδεικνύει ότι σκοπός είναι η οικονομική αφαίμαξη των επιχειρηματιών που τόσο καιρό έβαλαν πλάτες και στήριξαν τους υγειονομικούς κανόνες που μας επιβλήθηκαν.

Η διενέργεια rapid test και για τους πελάτες των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων μας, φέρνει ακόμα μεγαλύτερη πτώση του έτσι και αλλιώς μειωμένου (κατά 50%) πελατολογίου μας, και κάνει ελεγκτικό μηχανισμό τα καταστήματα μας και τους υπαλλήλους μας με διπλασιασμό των προστίμων για όσους δεν μπορέσουν να επιβληθούν στους πελάτες τους 100%.

Δεν προστατεύεται η υγεία διπλασιάζοντας πρόστιμα και βάζοντας λουκέτα. Αυτά είναι μέτρα για την επιστροφή της όποιας στήριξης δόθηκε για την πανδημία του 2020, ενώ παράλληλα για το 2021 δεν έχει δοθεί τίποτα.

Η εστίαση από την αρχή της πανδημίας έβαλε πλάτες και δέχθηκε ότι αποφασίστηκε για την  προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά το ποτήρι ξεχείλισε!»

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey