Εκκρεμεί μόνο η επίπλωσή του

Έτοιμο σχεδόν το Γηροκομείο του Ταξιάρχη [Vid]

09/05/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 09/05/2022 - 11:58

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες οδοστρωσίας από τον Ναό έως την είσοδο του Γηροκομείου Μανταμάδου, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Θυμίζουμε ότι το Γηροκομείο αυτό έγινε με δαπάνες της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Το εμβληματικό κτίριο βρίσκεται κοντά στο Ναό και αυτό που απομένει είναι η επίπλωσή του. Το Γηροκομείο αυτό δύναται να φιλοξενήσει 50 άτομα.  

Μάλιστα ο Πρωτοπρεσβύτερος Στρατής Δήσσος με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη γνωστοποιούσε το αίτημα χρηματικής ενίσχυσης με το ποσό των 270.000 ευρώ, που στόχο έχει την επίπλωση αλλά και την κάλυψη των πρώτων λειτουργικών εξόδων του Γηροκομείου. Παρότι υπήρξε θετική αντίδραση, από πλευρά πρωθυπουργού, ωστόσο δεν έχει γίνει κάποια κίνηση.  

Σε σχετική ερώτηση του «Ε» στον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Παύλο Μαρινάκη στη Λέσβο, ο οποίος επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου η απάντηση που δόθηκε είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του.  

Παράλληλα η «Στέγη Αγάπης» των Παμμεγίστων Ταξιαρχών σιτίζει διανέμοντας καθημερινά τρόφιμα 55 άτομα από Μανταμάδο και τις τριγύρω περιοχές με κάποια από αυτά να μην μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Μέλημα του παπά Στρατή είναι να πάρει «υπό την σκέπη του» στο Γηροκομείο όλους εκείνους που σιτίζονται και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.  

«Αν μας βοηθήσει το κράτος και μας δώσει τα χρήματα που χρειάζονται θα ήταν ευχής έργο. Αν όμως αυτό δεν συμβεί, με την βοήθεια του Ταξιάρχη μας, πιστεύω ότι το Γηροκομείο θα λειτουργήσει σε ένα περίπου χρόνο» είπε ο παπά Στρατής ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey