Ποδαρικό με Ολλανδία

Έρχονται τα πρώτα τσάρτερ [Vid]

24/06/2020 - 17:46 Ενημερώθηκε 21/07/2020 - 13:25

Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 2 και 3 Ιουλίου αναμένονται οι πρώτες απευθείας πτήσεις (τσάρτερ) για φέτος το καλοκαίρι στη Λέσβο από τις εταιρείες Corendon και Sunweb.

Οι δύο εταιρείες θα φέρουν Ολλανδούς τουρίστες σε δύο δοκιμαστικές πτήσεις για τη Λέσβο και τη Σάμο. Η εταιρεία Correndon θα φέρει στη Λέσβο την Πέμπτη περίπου 90 άτομα ενώ την επόμενη μέρα η εταιρεία Sunweb θα φέρει στο νησί περίπου 60 άτομα. Οι επισκέπτες θα μεταφερθούν σε διάφορα ξενοδοχεία και καταλύματα της Βόρειας Λέσβου.

Απρόσμενη εξέλιξη

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, η εξέλιξη αυτή προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και αποτελεί το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα για τη φετινή σεζόν. 

Αν και εφόσον…

Ωστόσο σημειώνει και οι δύο εταιρείες ενημέρωσαν τα πρακτορεία με τα οποία συνεργάζονται ότι οι πτήσεις θα γίνουν εφόσον η Ολλανδία ανοίξει κανονικά τα σύνορά της προς την Ελλάδα, η οποία ακόμη δεν έχει ενταχθεί στην πράσινη ομάδα χωρών, δηλαδή σε εκείνες που γίνεται κανονικά η ανταλλαγή επισκέψεων. Πιθανόν πάντως, επισημαίνει ο Π. Χατζηκυριάκος η Ολλανδία θα ανοίξει τα σύνορά της μέσα στην επόμενη εβδομάδα και έτσι θα ξεκινήσουν κανονικά οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Με το βλέμμα στην Ελλάδα

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων το φετινό καλοκαίρι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο σε σχέση με τον εισαγόμενο τουρισμό και όλες οι ελπίδες πλέον στρέφονται στους Έλληνες επισκέπτες.

Ήδη όπως σημείωσε οι φορείς της Λέσβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ετοιμάζονται να ανακοινώσουν πακέτα προσφορών και εκπτώσεων για τους επισκέπτες τα οποία θα ανακοινωθούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey