Όταν η παράδοση συναντά την ποιότητα

Έρχεται το 2022 καινοτόμο λαδοτύρι από την ΘΥΜΕΛΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ [Vid]

01/12/2021 - 10:29 Ενημερώθηκε 02/12/2021 - 23:34

Η εταιρεία ΘΥΜΕΛΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ με οδηγό την εξωστρέφεια και την καινοτομία αποφάσισε να συνεργαστεί με το τμήμα χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον καθηγητή Δημήτρη Σκαλκό για τη δημιουργία ενός νέου καινοτόμου προϊόντος τύπου λαδοτύρι, που πρόκειται να κυκλοφορήσει τέλος του 2022.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η δημιουργία, η μελέτη και η προώθηση ενός νέου προϊόντος. Το προϊόν αυτό θα έχει λιγότερο αλάτι λιγότερο λίπος και θα συντηρείται σε ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με βότανα. Τόσο το ελαιόλαδο όσο και τα βότανα θα είναι αποκλειστικά από το νησί της Λέσβου οπότε θα είναι ένα αμιγές λεσβιακό προϊόν.

Το ιδιαίτερο αυτό προϊόν είναι ότι λόγω της δράσης των βοτάνων αλλά και του αναερόβιου περιβάλλοντος των ελαιόλαδου θα μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου αναλλοίωτο. Επίσης το μοναδικό αυτό μείγμα με το ελαιόλαδο και με τα βότανα  θα προσφέρει γεύση και άρωμα στο τυρί αλλά και ένα μείγμα αντιοξειδωτικών ενεργητικών για την υγεία του καταναλωτή.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το προϊόν αφουγκραζόμενοι τη νέα μετά-covid19 εποχή όπου  ο καταναλωτής θα προσέχει που θα ξοδεύει τα χρήματά του, θα βάζει στο τραπέζι συγκεκριμένα προϊόντα κάτι που τρέχουσες παγκόσμιες έρευνες το αποκαλούν anti consumer. Οπότε πιστεύουμε ότι τοπικά, αυθεντικά, ποιοτικά προϊόντα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του καταναλωτή και έτσι σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία μας & την τεχνογνωσία του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και τη συνταγή μας αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτό το «back to the future» τυρί» είπε σε δήλωσή του ο εγγονός του ιδρυτή της επιχείρησης Ευριπίδη Θυμέλη που φέρει και το όνομά του.

Τα προϊόντα

Τα προϊόντα της ΘΥΜΕΛΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ είναι το Κασέρι Π.Ο.Π., το Λαδοτύρι Π.Ο.Π., η Φέτα Π.Ο.Π..  η Γραβιέρα, το Κεφαλοτύρι & το Βούτυρο. Τα προϊόντα αυτά κινούνται εντός αλλά και εκτός νησιού. «Απ’ όταν ανέλαβε ο πατέρας μου, αλλά και νωρίτερα όταν τα ηνία τα κρατούσε ο παππούς μου τα προϊόντα ξεκίνησαν να  ταξιδεύουν και εκτός νησιού, στην αρχή στην Αθήνα και συνέχεια σε όλη την Ελλάδα και πλέον και στο εξωτερικό μία μικρή ποσότητα» είπε ο κ. Θυμέλης, υπεύθυνος του τμήματος πωλήσεων της Ε. ΘΥΜΕΛΗΣ ΑΒΕΕ προσθέτοντας ότι οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν τα  προϊόντα από μεγάλα super market & ντελικατέσεν.

Οι διακρίσεις

 Η εταιρεία για χρόνια συμμετέχει σε διαφόρους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς αποσπώντας αρκετά βραβεία μέχρι που το 2020 η γραβιέρα Θυμέλης διακρίθηκε με το χάλκινο βραβείο στον  παγκόσμιο διαγωνισμό World Cheese Awards 2019 ανάμεσα σε 3.804 συμμετέχοντες.

ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Από το 2018, η εταιρεία είναι ενεργό μέλος της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ MAΣ» νιώθοντας την ανάγκη να αναπτύξει συνεργασίες με άλλες Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις. Η πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ MAΣ»  είναι μια κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.

Και η ιστορία

Η ιστορία της επιχείρησης ΘΥΜΕΛΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ξεκινάει το 1945, περίπου, όταν ο παππούς Ευριπίδης Θυμέλης μαζί με τον πατέρα του προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τις πρώτες ύλες του χωριού που ήταν ρημαγμένο από τους Γερμανούς. Έτσι άρχισαν να αγοράζουν λίγο γάλα & μαζί με ένα παντοπωλείο που είχαν προσπάθησαν να αναδείξουν τον κτηνοτροφικό πλούτο αλλά και να βοηθήσουν και το χωριό της Άντισσας καθώς και τα γύρω χωριά. Ο Ευριπίδης Θυμέλης είχε στο πλευρό του τον γιο του Ιγνάτιο Θυμέλη στον οποίο δίδαξε να αγαπάει τον κτηνοτρόφο και τον πελάτη μέχρι που το 1990 ανέλαβε ο δεύτερος τα ηνία της εταιρείας κρατώντας τις αρχές του Ευριπίδη Θυμέλη & προσφέροντας νέες καινοτόμες ιδέες.

Στη Λέσβο της κτηνοτροφίας

Το Τυροκομείο εδρεύει στην Άντισσα, στην Δυτική Λέσβο. «Έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε στη Λέσβο που είναι ο τρίτος γαλακτοπαραγωγός νόμος στην Ελλάδα. Ένα μέρος πολύ καλό για βόσκηση γαλακτοπαραγωγικών ζώων διότι βόσκουν και σε παραθαλάσσια αλλά και στα ορεινά λιβάδια, οπότε καθημερινά αγοράζουμε γύρω στους 30 τόνους φρέσκο γάλα ημέρας, ένα γάλα εξαιρετικής ποιότητας και συνδυασμό με την τεχνογνωσία μας αλλά και την τέχνη της τυροκομίας φτιάχνουμε προϊόντα μας» είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Θυμέλης.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey