Τσακύρης: «Καταφέραμε να καταστήσουμε θεσμό την Έκθεση Βιβλίου»

Έρχεται η 2η Έκθεση Βιβλίου «Στρατής Μυριβήλης» [Vid]

29/06/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 29/06/2022 - 16:09

«Καταφέραμε να καταστήσουμε θεσμό την Έκθεση Βιβλίου. Το φεστιβάλ αυτό ήταν κάτι που χρειαζόταν η πόλη μας» ανέφερε σε δήλωσή του στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Τσακύρης.

O αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Τσακύρης

Το Λεσβιακό Καλοκαίρι ξεκινά στις 3 Ιουλίου με την έκθεση Βιβλίου «Στρατής Μυριβήλης», στα εγκαίνια της οποία θα βρίσκεται η εγγονή του Στρατή Μυριβήλη, Χριστιάνα Αγγελοπούλου.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι της πόλης διοργανώνουν την 2η Έκθεση βιβλίου «Στρατής Μυριβήλης» στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού 2022. Η 2η Έκθεση Βιβλίου είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στην Έκθεση θα συμμετέχουν οι εκδοτικοί οίκοι «Αιολίδα» και «Μύθος» καθώς και τα βιβλιοπωλεία «Χατζηδανιήλ», «Book & Art», «Φωτίου» και «Συνδετήρας», τα οποία θα εκπροσωπούν ένα μεγάλο εκδοτικό οίκο των Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της έκθεσης σε όλα τα βιβλιοπωλεία θα υπάρχουν προσφορές και εκπτώσεις. Τόπος συνάντησης ο κήπος του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, με τους ενδιαφερόμενους να επισκέπτονται την έκθεση από τις 19:00 έως τις 23:00.

Οι εκδηλώσεις της 2ης Έκθεση Βιβλίου

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Κυριακή 3/7 στις 19:00 Ι Εγκαίνια της Έκθεσης παρουσία της εγγονής του Στρατή Μυριβήλη, Χριστιάνας Αγγελοπούλου και παρουσίαση αποσπασμάτων από το «Τραγούδι της γης» με τη συμμετοχή των Στρατή Πανούριου και Λήδας Ξυδιά.
  • Δευτέρα 4/7 στις 20:00 Ι Παρουσίαση του βιβλίου «Τα κορίτσια που γελούν» (Εύα Στάμου, Εκδόσεις Αρμός) Βιβλιοπωλείο «Φωτίου».
  • Τρίτη 5/7 στις 20:00 Ι Παρουσίαση του βιβλίου «Σμύρνη, Κυνήγι Μαγισσών» (Ισμήνη Μπάρακλη, Εκδόσεις Ψυχογιός) Βιβλιοπωλείο «Συνδετήρας».
  • Τετάρτη 6/7 στις 20:00 Ι Αφιέρωμα στην Μαρία Αναγνωστοπούλου και το βιβλίο «Μπορώ ακόμη να ονειρεύομαι», Βιβλιοπωλείο «Χατζηδανιήλ».
  • Πέμπτη 7/7 στις 20:00 Ι Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Τζίμης στην Κυψέλη» (Χ.Α. Χωμενίδης, Εκδόσεις Πατάκη), Βιβλιοπωλείο «Βook & Art».
  • Παρασκευή 8/7 στις 20:00 Ι Δραματοποίηση του βιβλίου «Θα έδινα τα πάντα» (Έλενα Αρτζανίδου, Εκδόσεις Ψυχογιός) και διαδραστικά παιχνίδια με την συμμετοχή των Έφης Σπαντίδη, Μαρίας Μαραγκουδάκη, Θεατρικής Ομάδας «Ζουζούνια» και των παιδιών του ΚΔΑΠ «Puzzle», Βιβλιοπωλείο «Συνδετήρας».
  • Παρασκευή 8/7 στις 21:00 Ι «Είναι τραγούδια», χορωδία «Puzzle» (Μαρία Μαραγκουδάκη). Body percussion και τραγούδια από τα παιδιά του «Puzzle» (Υπεύθυνη προγράμματος Λένα Ποπ)
  • Σάββατο 9/7 στις 20:00 Ι Παρουσίαση του νέου τεύχους των «Αιολικών Χρονικών», Εταιρεία Αιολικών Μελετών και Βιβλιοπωλείο «Χατζηδανιήλ».
  • Κυριακή 10/07 στις 21:30 Ι Συναυλία με του B-FLAT
  • Δευτέρα 11/07 στις 20:00 Ι Παρουσίαση του βιβλίου «Τ΄αδιάντροπα του κλήδονα» (Παναγιώτης Σκορδάς, Εκδόσεις Μύθος) και αναπαράσταση του εθίμου του κλήδονα

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey