Προηγούνται οι υγειονομικοί

Επιχείρηση «Ελευθερία» στη Λέσβο [Vid]

30/12/2020 - 14:23 Ενημερώθηκε 31/12/2020 - 15:31

Έτοιμο είναι το Νοσοκομείο Μυτιλήνης για την πραγματοποίηση των εμβολίων για τον κορονοϊό καθώς ήδη έχουν διαμορφωθεί οι χώροι και το σχέδιο για τους εμβολιασμούς. «Η επιχείρηση ελευθερία όπως πολύ σωστά ονομάστηκε από την πολιτεία έχει σαν πρωταρχικό αντικειμενικό σκοπό να προστατέψει την κοινωνία, τον κόσμο από την μάστιγα του τελευταίου έτους που είναι ο κορονοϊός» είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης.

Για το νησί μας, η επιχείρηση «Ελευθερία» εκτιμάται ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. Για το σκοπό αυτό έχει σχεδιαστεί να εμβολιαστούν πρώτοι οι υγειονομικοί  έως τις 20 Ιανουαρίου (όσοι δηλαδή πληρώνονται από το Υπουργείο Υγείας ανεξαρτήτου ειδικότητας). Τα άτομα αυτά είναι 1150 και από αυτούς περισσότεροι από 400 έχουν δηλώσει ότι θα εμβολιαστούν και ο αριθμός αυτός ολοένα και αυξάνεται .

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς  και τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων εκείνοι που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο είναι τα άτομα που ανήκουν  στις ευάλωτες ομάδες, δηλαδή άτομα μεγάλης ηλικίας και άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Σημειώνεται ότι για την πραγματοποίηση εμβολίων σε γηροκομεία αρμόδιος είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Οι εμβολιασμοί

Θα πρέπει να πούμε ότι δεν θα εμβολιάσει άλλο κέντρο εκτός από το Νοσοκομείο.

Στο Νοσοκομείο θα υπάρχουν δύο εμβολιαστικές γραμμές και κατά μέσο όρο την ημέρα θα πραγματοποιούνται 50 εμβολιασμοί. Εάν αυξηθεί ο αριθμός των ενδιαφερομένων  θα αυξηθούν σε 4 οι εμβολιαστικές γραμμές ούτως ώστε να μπορούν να εμβολιάζονται 100 άτομα την ημέρα. Υπολογίζεται, δηλαδή, ότι θα εμβολιάζονται 4 άτομα ανά ώρα σε κάθε εμβολιαστική γραμμή.

Η παρτίδα των εμβολίων που θα έρθει στο νησί εξαρτάται από το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί .

2020 με κορονοϊό

Οι θάνατοι από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, ανέρχονται σε 27. «Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί υπερβαίνουν τα 1100 και έχουν νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο, περίπου 132 άτομα» αυτή είναι η γενική αποτίμηση για τη χρονιά που φεύγει. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey