Από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ευστράτιο Ζαφείρη

Επιτόπια παρουσίαση σύνθετου project αξιοποίησης γεωθερμικού πεδίου στον Πολιχνίτο [Vid]

13/12/2021 - 10:21 Ενημερώθηκε 14/12/2021 - 12:57

Επιτόπια παρουσίαση του τρόπου της αξιοποίησης του Γεωθερμικού πεδίου Πολιχνίτου και των ενεργειών που έγιναν από την Δημοτική Αρχή, έκανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στρατής Ζαφείρης.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Πολιχνίτου - Λέσβου στηριζόμενο σε τρείς (3) κατηγορίες δράσεων, που περιλαμβάνουν την Αγροτική Αξιοποίηση, τη Διανομή θερμικής ενέργειας για τηλεθέρμανση & την Τουριστική αξιοποίηση θερμών πηγών.  

Ζαφείρης: «Οι δράσεις είναι στοχευμένες άμεσα με την οικονομία»

«Οι δράσεις είναι στοχευμένες άμεσα με την οικονομία» είπε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Στρατής Ζαφείρης, ο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων  : «Είναι ένα σύνθετο project που εμείς το βλέπουμε στο Δήμο ότι υπάρχει και για αυτό μιλάμε και με υπουργεία, όπως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε να εστιαστούν επενδύσεις» τονίζοντας ότι πάντα υπήρχαν χρηματοδοτικά εργαλεία και πως ο διαγωνισμός της Αποκεντρωμένης «κινήθηκε» χάρη στις ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Παράλληλα πρόσθεσε: «Στο διαγωνισμό ήρθαν πολλοί ιδιώτες οι οποίοι ενδιαφέρονταν, αλλά ιδιώτες ενδιαφερόταν για επιμέρους θέματα. Εμείς η πρόταση που υποβάλαμε είχε ένα  συνολικό σχέδιο διαχείρισης όλου του γεωθερμικού πεδίου που περιελάμβανε πολλές δραστηριότητες. Αυτό λοιπόν το εμφανίσαμε εμείς στο διαγωνισμό. Στην πορεία μας ζητήθηκε να είμαστε πιο δεσμευτικοί έτσι μπήκαμε στη διαδικασία να βελτιώσουμε την πρόταση και να περιγράψουμε επενδυτικά σχέδια τα οποία δεν είχαμε δεδομένα. Έτσι δεσμευτήκαμε να κάνουμε ένα σχεδιασμό και «έδεσε» ένα συνολικό σχέδιο επενδυτικό το οποίο εμάς μας δυσκόλεψε αλλά από την άλλη όμως, βοηθάει πολύ  διότι μέσω αυτού προδιαγράφονται τα επόμενα βήματα που θα γίνουν (…) Είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο ο δήμος να έχει ένα σοβαρό πρόσωπο με το οποίο θα είναι ένας ισότιμος  συνομιλητής στο ρόλο που θέλει να παίξει με την οικονομία».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey