Αυξάνονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Επιστροφή στην κανονικότητα [Vid]

04/06/2020 - 09:59 Ενημερώθηκε 05/06/2020 - 01:01

Βήμα βήμα επιστρέφουν στην κανονικότητα οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις του νησιού μας οι οποίες από τρεις την εβδομάδα που ήταν έως τέλος Μαΐου, διπλασιάζονται με την προσθήκη ενός ακόμη πλοίου.

Ειδικότερα το πλοίο  ΔΙΑΓΟΡΑΣ του ομίλου  Attica Group μαζί με το Νήσος Σάμος θα πραγματοποιούν δρομολόγια από και προς το λιμάνι του Πειραιά 6 φορές την εβδομάδα. Παράλληλα προστίθεται ένα ακόμη δρομολόγιο στη γραμμή που συνδέει τη Λέσβο με την Καβάλα και πλέον θα πραγματοποιούνται 3 δρομολόγια την εβδομάδα.

Θα μπει το Ρόδος(;)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ε» ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος αναφέρεται στη σταδιακή άρση των μέτρων καθώς και στο ενδεχόμενο τους καλοκαιρινούς μήνες μέρος των δρομολογίων να πραγματοποιείται από το πλοίο Νήσος Ρόδος το οποίο είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Στο Σίγρι κάθε Σάββατο

Την ίδια ώρα έπειτα από πιέσεις που ασκήθηκαν από στελέχη του Δήμου Δυτικής Λέσβου και φορείς του νησιού, θα πραγματοποιηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ακτοπλοϊκή σύνδεση του Σιγρίου με το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Ηλ. Πίκουλο το δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο 5 Ιουλίου και προβλέπεται η προσέγγιση στο λιμάνι των Μεστών και της Μυκόνου. Όπως σημειώνει, η εταιρεία με τη γραμμή αυτή, το δρομολόγιο της οποίας θα ξεκινάει το Σάββατο το πρωί από τον Πειραιά, προσεγγίζει και συνδέει τρία νησιωτικά λιμάνια γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά την κίνηση στη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Το πλοίο θα φτάνει στο λιμάνι του Σιγρίου στις 11:30 το βράδυ και θα  αναχωρεί μία ώρα αργότερα, στις 12:30 περίπου. 

Δύσκολη χρονιά

Αναφερόμενος ο Η. Πίκουλος στα τουριστικά δεδομένα της φετινής χρονιάς δεν κρύβει τον προβληματισμό του αφού όπως σημειώνει υπάρχει ασάφεια τόσο από την πλευρά των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών όσο και από την πλευρά των κρουαζιεροπλοίων που αναμένετο να προσεγγίσουν φέτος το νησί μας. Υπάρχουν πολλές ακυρώσεις, προσθέτει, σε όλα τα επίπεδα γεγονός που δείχνει ότι η σεζόν θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey