Βαρελτζής: «Έχει ...δρόμο ακόμη το Μουσικό στην Καλλονή»

Ένα χρόνο Μουσικό Γυμνάσιο Καλλονής [Vid]

30/09/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 30/09/2022 - 17:01

«Από την πρώτη στιγμή οι δυσκολίες ήταν απίστευτες. Πραγματικά όταν στα μέσα Ιουλίου του 2021 δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ η χαρά μας ήταν απερίγραπτη, όμως ο αγώνας μας δεν είχε τελειώσει ακόμα (…) Το συγκεκριμένο σχολείο είναι πολύ δαπανηρό. Αν δεν είχαμε την υποστήριξη του κ. Νάκα στην αγορά των μουσικών οργάνων, αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ούτε τα μισά (..) Το Μουσικό Σχολείο δεν έχει τελειώσει ακόμη θα πρέπει να περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια μέχρις ότου να λειτουργήσει και η Γ Λυκείου, έως τότε θα προκύπτουν συνεχώς νέες ανάγκες και τους θέλουμε όλους δίπλα μας», υπογράμμισε μιλώντας στο «Ε» ο Απ. Βαρελτζής με την ευκαιρία της τιμητικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό της Καλλονής με την παρουσία του «ευργέτη» του σχολείου Γ. Νάκα.

Αυτή τη στιγμή φοιτούν στις δύο τάξεις 27 παιδιά στην Α και Β Γυμνασίου και εκτιμάται ότι του χρόνου θα υπάρχουν 50 παιδιά, καθώς θα λειτουργούν στο σύνολό τους και οι τρεις τάξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρελτζή εκκρεμεί η ηχητική επένδυση στο σχολείο.

Η Διευθύντρια Μουσικού Γυμνασίου Καλλονής Βενετία Λεοντή, και ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δυτικής Λέσβου Απόστολος Βαρελτζής

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα παιδιά που κατάγονται από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου να υπάρχει ένα Μουσικό Σχολείο στην Καλλονή» τόνισε μεταξύ άλλων στο «Ε» η Διευθύντρια Βενετία Λεοντή και πρόσθεσε: «Εκείνο το οποίο άμεσα χρειαζόμαστε είναι να έρθει άμεσα εκπαιδευτικό προσωπικό. Ήδη καλύφθηκαν κάποιες οργανικές θέσεις. Όσο αυξάνονται οι ανάγκες τόσο θα καλύπτονται οργανικές θέσεις».

Προφανώς κάθε αρχή είναι και δύσκολη και αν πρόκειται για τη λειτουργία και τη στελέχωση ενός Μουσικού σχολείου το εγχείρημα είναι ακόμη δυσκολότερο, όπως προκύπτει και από τα παραπάνω λεγόμενα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey