Πορεία avec.... προστίμων προς το άγαλμα του Μυρογιάννη

Ένα τσούρμο αστυνομικοί για μια χούφτα διαδηλωτές [Vid]

17/11/2020 - 19:35 Ενημερώθηκε 18/11/2020 - 23:06

Περισσότεροι ήταν οι αστυνομικοί από τους διαδηλωτές που θέλησαν, παρά τα αυστηρά μέτρα, να κάνουν πορεία, με τελικό σταθμό το Άγαλμα του Μιχάλη Μυρογιάννη, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μάλιστα στη διάρκεια της πορείας δεν έλειψαν και τα πρόστιμα που έπεσαν σε κάποιους διαδηλωτές.

Το κάλεσμα στις πορείες όλης της χώρας απηύθυνε ο συντονισμός αριστερών ριζοσπαστικών αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλεων και περιφερειών.

Τελικά οι διαδηλωτές έφτασαν στο άγαλμα του Μιχάλη Μυρογιάννη, χωρίς να εκδηλωθούν επιπλέον επεισόδια.

Γεωργούλας: «Η αστυνομία δεν στάθηκε στο ύψος της»

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο Αιγαίο, Νίκος Μανάβης σε δήλωσή του υποστήριξε ότι οι διαδηλωτές τήρησαν τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, από την άλλη η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου καταστρατήγησε όπως υποστήριξε το Σύνταγμα και τους κανόνες με στόχο να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν στον προορισμό τους.

 «Η δημοκρατία δεν χαρίζεται, κερδίζεται με αγώνες, η ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται με αγώνες» είπε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ο Άλλος δρόμος», Στράτος Γεωργούλας και πρόσθεσε : « σήμερα σε μία συμβολική κίνηση, συνδικαλιστικών δυνάμεων, πολιτικών, αποφασίσαμε ανά τριάδες, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα να έρθουμε να θυμίσουμε στους ανθρώπους αυτούς τους αγώνες, να θυμίσουμε στο Λεσβιακό λαό τον ήρωά μας, ανάμεσα στους υπόλοιπους, το Μυρογιάννη, όμως η Αστυνομία εδώ, δεν στάθηκε στο ύψος της» τόνισε μεταξύ άλλων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey