Απάντηση Γιάννη Μπουρνού στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια μεγάλη Δημοκρατική αλλαγή στη χώρα» [Vid]

06/10/2021 - 08:00 Ενημερώθηκε 07/10/2021 - 09:53

Έτοιμη να δώσει την μάχη των εκλογών οποτεδήποτε αποφασίσει ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει, δια στόματος του βουλευτή Λέσβου, Γιάννη Μπουρνού, η αξιωματική αντιπολίτευση. «Είτε την άνοιξη – καλοκαίρι του 2022, είτε το 2023, τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία θα είναι έτοιμα να κάνουν μία μεγάλη Δημοκρατική αλλαγή» είπε ο κ. Μπουρνούς απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του «Ε» κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Μπουρνούς, τόνισε ότι η αισιοδοξία του ως προς την νίκη αυτή εναπόκειται στην δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και σε οποιονδήποτε πυλώνα αυτής, Μάλιστα στην απάντησή του έκανε λόγο για σκάνδαλα και πως όλα μοιάζουν «σαν μην πέρασε μία μέρα από τις εποχές, που η Νέα Δημοκρατία οδηγούσε τη χώρα στη χρεοκοπία».

Αναλυτικότερα στην ερώτηση του  «Ε», αν η παράταξή τους είναι έτοιμη σε περίπτωση που στηθούν οι κάλπες η απάντηση του κ. Μπουρνού ήταν η ακόλουθη:

«Εμείς έχουμε πει ότι η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται καταστροφική. Σας περιέγραψα προ ολίγου την καταστροφική διαχείριση που έχουν κάνει στην πανδημία και στην εκστρατεία εμβολιασμού. Σε όλα τα πεδία αυτό που βλέπουμε είναι μία υποβάθμιση του κράτους δικαίου, μία πρωτοφανής εκστρατεία μονοφωνίας στα πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης. Βλέπουμε να σκάνε συνεχώς σκάνδαλα και σκανδαλάκια με εξυπηρετήσεις υμετέρων και ταυτόχρονα να ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος, σαν μην πέρασε μία μέρα από τις εποχές, που η Νέα Δημοκρατία οδηγούσε τη χώρα στη χρεοκοπία, με σκανδαλώδεις ρυθμούς, με αυταρχικό τρόπο, με νομοθετήματα που περιλαμβάνουν εκατοντάδες τροπολογίες νύχτα. Σαν να μην πέρασε, επαναλαμβάνω, μία μέρα από την εποχή που η Νέα Δημοκρατία χρεοκόπησε τη χώρα και εν συνεχεία διαχειρίστηκε τελείως αποτυχημένα ειδικά την περίοδο Σαμαρά τις τύχες της χώρας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία έχει δηλώσει έτοιμος, οποτεδήποτε ο κύριος Μητσοτάκης αποφασίσει να πάει σε κάλπες, να διεκδικήσει τον σχηματισμό μιας δημοκρατικής και Προοδευτικής Κυβέρνησης στη χώρα στην πρώτη εκλογική κάλπη των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθεί με το σύστημα της απλής αναλογικής το οποίο εμείς ψηφίσαμε ως κυβέρνηση. Σε αυτό το σε αυτό το ερώτημα οφείλουν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα οι ηγεσίες όλων των κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά αριστερά και δημοκρατικά.

Από κει και πέρα στο ερώτημα που θέτουν μερικοί δημοσιογράφοι γιατί δεν ζητάμε τώρα εκλογές θα το πω πολύ απλά για να το καταλάβει όλος ο κόσμος: Όταν έχεις απέναντί σου μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο με 158 έδρες στη Νέα Δημοκρατία, το μόνο που κερδίζεις  ζητώντας συνέχεια εκλογές είναι να συσπειρώνεις στην κυβερνητική πλειοψηφία και να οδηγείς τον κύριο Μητσοτάκη στην ακριβώς αντίθετη οδό. Εγώ θεωρώ ότι έχουμε μπει σε μία περίοδο απώλειας της εμπιστοσύνης από πλευράς Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας. Φαίνεται, σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες των δημοσκοπήσεων, ότι μεγαλώνει η δυσαρέσκεια των πολιτών για όλες τις πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής.

Σε ότι αφορά εμάς αυτό που πρέπει να κάνουμε την επόμενη περίοδο -και το πιστεύω ακράδαντα- είναι να συνεχίσουμε το προσκλητήριο προς όλο το δημοκρατικό κόσμο να πλησιάσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία να συνομιλήσει μαζί μας, να βρούμε αν υπάρχουν κοινά εδάφη. Εμείς θα κάνουμε όλα τα δέοντα στο εσωτερικό μας ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία για να προετοιμαζόμαστε για τις κάλπες οποτεδήποτε και αν αποφασίσει ο κύριος Μητσοτάκης. Είμαι αισιόδοξος ότι τουλάχιστον με τα σημάδια που έχουν αρχίσει να φαίνονται τους τελευταίους μήνες ξεκάθαρα ότι είτε ο κύριος Μητσοτάκης πάει σε εκλογές το 2023 είτε προτιμήσει, όπως λένε πολλά σενάρια, την άνοιξη -το καλοκαίρι του 2022 εμείς όχι απλά θα είμαστε έτοιμοι αλλά θα καταφέρουμε να κάνουμε μία μεγάλη Δημοκρατική αλλαγή στον τόπο».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey