Υπερσύγχρονες και σε λειτουργία από τα τέλη του 2016, παρουσία των πρυτάνεων του Παν. Αιγαίου των τελευταίων χρόνων

Εγκαινιάστηκαν οι φοιτητικές κατοικίες στη Μυτιλήνη[Vid]

03/07/2018 - 11:14 Ενημερώθηκε 21/07/2018 - 01:46

Εγκαινιάστηκαν οι νέες Φοιτητικές Κατοικίες της  πανεπιστημιακής μονάδας Μυτιλήνης, στην Καλλιθέα από το Πανεπιστήμιο την περασμένη Παρασκευή. Με την παρουσία της πλειοψηφίας των  Πρυτανικών Αρχών της 30χρονης και πορείας του Ιδρύματος και πολλών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, ο απερχόμενος Πρύτανης Καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης εγκαινίασε το πρότυπο αυτό συγκρότημα, αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των ανθρώπων του δημόσιου Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

 

Οι φοιτητικές κατοικίες φιλοξενούν 130 φοιτητές από τον Δεκέμβριο του 2016

Η τελετή ξεκίνησε με  τον αγιασμό και τις ευλογίες του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο, ο οποίος και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες που ένας δημόσιος πανεπιστημιακός φορέας αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, το οικόπεδο δωρεάς του Κληροδοτήματος «Δημοσθένους Ραπτέλλη». Την ίδια  ικανοποίηση και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, μετέφερε με τον χαιρετισμό του ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γεώργιος Καμπούρης, που μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Καλλιόπη Γόμου-Πρωτογεράκη, εκπροσώπησαν την Περιφέρεια.

Μαζί έκοψαν την κορδέλα ο Μητροπολίτης κ.κ.Ιάκωβος με τον κ. Γκρίτζαλη

 

Την τελετή των Εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Διοικητής της 98ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Σταύρος Τσερπές, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αριστείδης Καλάργαλης, και άλλες αρχές, αλλά και πολίτες του νησιού. Το παρευρισκόμενο πλήθος θαύμασε όχι μόνο τον εξωτερικό χώρο των 3.800τμ. του συγκροτήματος των 4 κτιρίων, αλλά ξεναγήθηκε και σε μερικά από τα δωμάτια όπου φιλοξενούνται ήδη από το Δεκέμβριο του 2016, 130 φοιτήτριες και φοιτητές. 

Η νέα Πρύτανις, με τον απερχόμενο πρύτανη, τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης και τον αντιπρύτανη, Δ. Παπαγεωργίου

Το συγκρότημα, αποτελείται από τέσσερα κτίρια, κάθε ένα από τα οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, Α΄ και Β΄ όροφο και στεγάζει 122 άτομα σε αντίστοιχου αριθμού μονόκλινα δωμάτια, δύο από τα οποία προορίζονται για χρήση ΑΜΕΑ, καθώς και 8 ακόμα άτομα στα προβλεπόμενα διαμερίσματα (τρία των 2 δωματίων, δηλαδή έξι άτομα και δύο του ενός δωματίου, δηλαδή δύο άτομα), με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός κλινών να είναι 130 άτομα.

Παρούσα και η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας, Καλλιόπη Γόμου Πρωτογεράκη με τον βουλευτή Χ. Αθανασίου

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey